perjantai 1. toukokuuta 2015

PAPERISSA PAISTETTU SILLI-2


Kroatian tuliaisina tuli meidän wappupöytään tonnikalatahnaa, mustekaloja ja parsaa... Kotimaisuusaste alkoi olla sitä luokkaa, että oli aika tehdä myönnytyksiä... Siispä meidänkin wappubrunssille tehdään tänään SILLIÄ! ! !

Lisäsin nykykieliseen ohjeeseen kuullotettua punasipulia ja tillisilppua... Lisukkeeksi keitän puikuloita  ja paistan valkosipulipinaattia. (Jos sinäkään et saa silliä alas, heti aamusta, iltapäivästä [tai koskaan], niin uppomuna sopii näihin lisukkeisiin vähintään yhtä hyvin kuin paperisillikin.)

Tämä ohje on ollut isoäidin blogissa ihmeteltävänä jo aikaisemminkin , niin suloiselta KIRJOITUSPAPERIIN kääritty silli kuulostaa. Käytän tällä kertaa kuitenkin leivinpaperia, ja teen sillistä & tillistä tiimin...


Niin: siis ihan hyvää, jos vaan tykkää sillistä!  :D


PAPERISSA PAISTETTU SILLI vuodelta 1909

3 silliä
voita paistamiseen

Silli liotetetaan ja perataan. Valkoisesta kirjoituspaperista leikataan sillinkääreeksi sopivan suuruisia, päistä pyöristettyjä kappaleita, jotka voidellaan voilla. Jokaiseen kappaleeseen pannaan yksi silli, paperi käännetään sen ympäri ja niin paistetaan ne kuumassa pannussa. Silli tarjotaan lämpimänä paperissa, keitettyjen perunain kera.

_______________________

PAPERISSA PAISTETTU SILLI nykykielellä

2 sillifileetä (kevytsuolattuja)
1-2 rkl rypsiöljyä+ylimääräistä leivinpalerin voiteluun
1 punasipuli
4 rkl tillisilppua
2 leivinpaperiarkkia

Liota silli vedessä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi, silppua tilli hienoksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla, kuullota sipulirankaat. Voitele leivinpaperin pinta öljyllä, pinoa kala, sipuli ja tilli, käännä paperi kanneksi ja kääntele reunat tiiviisti kiinni niin että saat puolikuun muotoisen nyytin.

Paista nyyttiä öljytyllä pannulla yhdeltä puolelta miedolla lämmöllä, kunnes nyytti pullistuu palloksi. Nosta paperikala lautaselle, leikkaa nyytti auki ja nosta lisukkeet lautaselle.

_____________________


1 kommentti:

  1. Jos reseptissä on voita, niin sitä pitää silloin käyttää. Voissa on oma arominsa ja sitä ei millään saa aikaan rypsi- tai muulla öljyllä. Terveysasiakaan ei ole merkittävä, koska harvemmin silliä paperissa on listalla.

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?