"MANNAPUUROA JA MANSIKKAA, JUURI OIKEENLAISTA KEMIAA!" |
Nykykielinen versio sopii siis myös maidottomaan ruokavalioon.
"MUNAT OVAT HYVIN VATKATTAVAT JA PUUROSEOS MUUTENKIN HYVIN SEKOITETTAVA" |
______________________
MANNARYYNIVANUKAS vuodelta 1909
1 1/2ltr. maitoa
2 1/2 dl. mannaryyniä
3 rkl. voita
1-2 rkl. sokeria
1/2 dl. mantelia
1 dl. rusinoita tahi korintteja
1:n sitruunan kuori
3 munaa
Ryynit huuhdotaan kuumassa vedessä, keitetään maidossa pehmeiksi, voi sekoitetaan joukkoon ja puuro kaadetaan jäähtymään. Sokeri, kuorittu, hienonnettu manteli, peratut ja huuhdotut rusinat, raastettu sitruunan keltainen kuoren osa ja vatkatut muna lisätään seokseen, joka kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan uunissa. Tarjotaan mehukastikkeen kera.
_____________________
MANNARYYNIVANUKAS nykykielellä
=kookos-mannavanukas
5 dl kookosmaitoa
vajaa 1 dl mannaryynejä
1 luomumuna
1 rkl kookosrasvaa (luomu)
1 luomusitruunan hienoksiraastettu kuori
1 rkl sokeria
lisäksi mehukastiketta, mansikkasurvosta tai marjakiisseliä sekä kookoslastuja
Kiehauta kookosmaito, lisää mannaryynit ja hauduta 10 minuuttia. (Lisää tilkka vettä jos puuro vaikuttaa "tönköltä"). Anna puuron jäähtyä hetki, lisää muna, kookosrasva, sitruunankuoriraaste ja sokeri, sekoita hyvin (ks.isoäidin haalistunut lisäohje sivun kulmassa.)
Paista 200℃ uunissa 20-30 minuuttia, tarjoa mehukastikkeen, tai marjakiisselin kanssa. Koristele kookoslastuilla.
______________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?