perjantai 5. elokuuta 2016

HÖYRYSSÄ KEITETYT RIISIRYYNIT


Tässä on isoäidinaikainen riisinkeitin:
vesihauteeseen aseteltu kulho, sitä rajusti rummuttavat kuumat kuplat ja hellä höyrykypsennys.

Idea toimii kyllä; riisi kypsyy, eikä ole pohjaanpalamisen vaarasta tietoakaan. Kätevää!
____________________

HÖYRYSSÄ KEITETYT RIISIRYYNIT vuodelta 1909

2 dl. riisiryyniä
2 rkl. voita
1/2 rkl. suolaa
1/2 ltr. vettä

Riisiryynit huuhdotaan ensin kylmässä, sitten lämpimässä vedessä. Voi, suola ja kiehuva vesi sekoitetaan ryynien joukkoon, seos kaadetaan mukiin tahi kasariin, joka asetetaan veessä kannen alla kiehumaan, kunnes ryynit ovat pehmeät.

____________________

HÖYRYSSÄ KEITETYT RIISIRYYNIT nykykielellä
= omatekoinen riisinhöyrytin

1 dl pitkäjyväistä riisiä
1 rkl voita
ripaus suolaa
2 1/2 dl vettä

Pese riisi kahteen kertaan, mittaa kaikki aineet kulhoon. Keitä vettä isossa kattilassa, aseta riisikulho vesihauteeseen ja nosta kansi päälle. Anna riisin kypsyä höyrykylvyssä 20-30 minuuttia.

___________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?