LEIVÄN "JUJU" ON KELTUAIS-SINAPPI-JUUSTO-VOI- KUORRUTUS. |
Tiedän; näyttää, kuin kuvassa olisi vain leivän käntty ja jotain muovimaista kevytjuustoa... Mutta odotas, niin kerron.
Leipä on Ranskan tuliainen ystävältäni, suoraan Pariisista; POILÂNE-leipomon legendaarinen hapan hiivaleipä... Ja päällinen on isoäidinaikainen croque monsieur viritelmä. Leipää oli jäljellä enää tuo viimeinen siivu, sen päälle meni kaikki kastike (vaikka alkuperäisessä ohjeessa juustokastike riittää kymmenelle paahtoleivälle!) Jos tähän vielä lisäisi kinkkusiivun, juustoviipaleen ja pohjalle toisen leivän, olisi CROQUE MONSIEUR valmis.
____________________
JUUSTOVOILEOVÄT -1. vuodelta 1909
10 ranskanleipäviipaletta
2 rkl. voita
3 rkl. raastettua juustoa
1 tl. sinappia
1/4 tl. hienonn. valkopippuria
1 munankeltuainen
Voi hierotaan pehmeäksi, juusto, sinappi, valkopippuri ja munankeltuainen vaivataan joukkoon. Seos levitetään leipäviipaleille, jotka asetetaan pellille ja paahdetaan kuumassa uunissa ruskeiksi.
____________________
JUUSTOLEIVÄT -1. nykykielellä
=croque monsieur leivän kansi
=köyhän ruouvan croque monsieur
2 rkl huoneenlämpöistä voita
3 rkl juustoraastetta (parmesaani/ cruyere/ punaleimaemmental)
1 tl Dijon sinappia
1/4 tl jauhettua valkopippuria
1 luomumunan keltuainen
1 suuri hapanleipäviipale
Sekoita kaikista aineksista tasainen tahna ja leivitä se leivän päälle. Paista 200℃ uunissa, kunnes pinta saa muutaman ruskean täplän. Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.
_____________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?