torstai 12. heinäkuuta 2018

ISOÄIDIN EVÄSRETKET-KERROSKIISSELI


Me suomalaiset olemme aito kiisselikansa. Sen takia minulla on vaikeuksia ymmärtää, miksi kukaan ostaa jacky-makupaloja sun muita... Kotitekoinen kerroskiisselihän on periaatteessa ihan sama asia, mutta paljon parempaa, terveellisempää ja mielikuvituksellisempaa. Päälliskerroksen voi vaihtaa omien mieltymysten mukaisesti: hilloksi, tuoreiksi marjoiksi tai hedelmiksi, suklaatahnaksi, maapähkinävoiksi, vihreätee kiisseliksi, kinuskitahnaksi.......


Isoäidinaikainen mansikkahillo tehdään; hillosokerin sijasta, tavallisesta hienosta sokerista. Marjat ensin mehustetaan, ja sen jälkeen keitellään miedolla lämmöllä kiiltäviksi ja pulleiksi. Valmiin hillon koostumus on hyytelöityjä hilloja irtonaisempaa, ja marjat erottuvat juoksevasta liemestä kokonaisina. Liemi sopii sellaisenaan herkulliseksi jälkiruokakastikkeeksi.


Maissikiisseli on sama asia kuin maitokiisseli. Siinä vanilja maustaa suurustetun maidon. Idea on yksinkertainen, mutta; aaaahhh, niin täyteläisen herkullinen!

Jo perinteeksi muodostunut, joka viikkoinen mykkäfilmin pätkä, on katsottavissa isoäidin youtube-kanavalla, otsikon alta: "KERROSKIISSELI".  https://youtu.be/mPjGMS6EN24

HUOMAA: että keitetyt hillot säilyvät jääkaapissa talven yli, mutta kerroskiisselin maito-osa on tuoretuote, eikä sitä voi säilytellä muutamaa päivää kauempaa. 

1 kommentti:

  1. Nam! Ihanat kiisseliannokset. Nuo purkit onkin hyvä idea tällaiselle. :)

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?