perjantai 7. syyskuuta 2018

KAALIKÄÄRYLEET


Syyskaali taipuu ihaniksi herkkukääryleiksi... Ja metsä tarjoaa päälle vielä tuoreen, punaisen, kruunun. Onhan tämä syksykin hienoa aikaa?!


Isoäidin ohjeeseen tuli muutama muutos: lisäsin vähän meiramia, ja valkosipulia... Fariinisokerin muutin siirapiksi ja riisin keitin maidossa.


Niin; ja meidän Anna Hilda oli kova sienestäjä (ks. kuvat), siitä keksin käyttää metsä-umamia suolan seassa... Siis sienisuolaa. Sienet eivät siinä mitenkään erityisesti maistu, mutta tukevat sopivasti muita makuja ja tuovat mukanaan syvän ja pehmeän täyteläisyyden. Vaikea selittää, mutta hyvää se on.


Sienisuola on morttelissa jauhettuja, kuivattuja suppilovahveroita ja merisuolaa.


Helppoakin helpompaa puolukkahilloa ei tarvitse edes keittää. Hillokkeessa marjat ja sokeri vain sekoitetaan, siinä kaikki! Talvella tämän voi tehdä yhtä helposti pakastepuolukoista. Sokerin määrää  kannattaa säätää oman maun mukaan.


KAALIKÄÄRYLE- JA PUOLUKKAHILLOKEOHJE , sekä piknik sänkipellolla löytyvät  TÄÄLTÄ.




1 kommentti:

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?