KONSTAILEMATONTA, YKSINKERTAISTA... MUTTA NIIN HYVÄÄ! |
NÄMÄ UUNIIN, JUUSTO-KERMAPERUNAT ODOTTAMAAN VUOROAAN, JA KOKKI PÄIKKÄREILLE! |
VANHANAJAN JUUSTO-KERMAPERUNAT
1 kg kiinteitä perunoita
4 dl kuohukermaa
2 tl merisuolaa
1/2-1 tl jauhettua muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
1 kananmuna
(2 valkosipulin kynttä)
2 rkl normaalisuolaista voita
1 dl punaleima emmental raastetta
1/2-1 dl korppujauhoja
Kuori ja keitä perunat suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Viipaloi hieman jäähtyneet perunat ohuiksi siivuksi. Mausta kerma suolalla, muskotilla ja mustapippurilla, vatkaa sekaan muna.
Pinoa perunaviipaleet uunivuokaan, levitä juustoraaste, voinokareet, (ja jos haluat valkosipuliperunoita; niin kuoritut ja ohuiksi viipaloidut valkosipulin kynnet) perunakerrosten väliin. Kaada kermaseos perunoiden päälle ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 180℃ uunissa vajaa tunti, kunnes pinta on kauniin ruskea ja perunat sopivan pehmeitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?