tiistai 20. syyskuuta 2011

PERUNAJAUHORINKILÄT


Jälleen yksi tuikitavallinen keksiresepti, täysi kymppi Anna Hildalta ja hennon hienostunut jälkimaku. Ei kuulosta mitenkään ihmeelliseltä, eivätkä valmiit rinkilätkään houkuttele ulkonäöllään, mutta kummasti ne vaan tekevät kauppansa, ja keksikulho ammottaa taas tyhjyyttään.

_____________________________________________

PERUNAJAUHORINKILÄT vuodelta 1909

210 gr. voita
125 gr. sokeria
1 muna
1 1/2 dl. kermaa
1 tl. soodaa
4 dl. perunajauhoja
4 dl. vehnäjauhoja

Sokeri ja pest voi hierotaan vaahdoksi, vatkattu muna, kerma ja siihen liuotettu sooda sekä jauhot lisätään, ja taikina vaivataan notkeaksi. Siitä muodostetaan pieniä rinkilöitä, jotka paistetaan hyvässä uuninlämmössä.

___________________________________________

PERUNAJAUHORINKILÄT nykykielellä

210 g voita (huoneenlämpöistä)
125 g sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl kermaa
1 tl soodaa
4 dl perunajauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Vatkaa sokeri ja voi tahnaksi. Vatkaa muna kuohkeaksi ja yhdistä kaikki taikina-aineet, sekoita tasaiseksi. Rullaa taikinanokare tangoksi ja taivuta rinkulaksi. Nosta taikinarenkaat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta muuttuu kauniin ruskeaksi.

____________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?