lauantai 1. helmikuuta 2014

OHUKAISLEIVOKSET


Koska meillä ei ole yhtään paistinpannua, minkä kädensija ei sulaisi uunissa, muokkasin ohjetta ja paistoin ohukaisleivokset uunipellillä. Ohuita, rapeita ja hienostuneitahan näistä tuli.

Alkuperäisen ohjeen viimeinen lause "...otetaan pois ja pannaan kaulille jäähtymään" vie ajatukset tuille kekseihin, nehän ovat tällaisia ohuita, ja kuitatetaan kaulimen päällä. Näistäkin saisi helposti  koristekeksejä jälkiruoka- tai jäätelöannoksiin...
__________________

OHUKAISLEIVOKSET vuodelta 1909

2 munaa
1 dl. sokeria
1 1/4 dl. sulattua voita
1 1/4 dl. vehnäjauhoja
koristamiseen:
sokeria
mantelia

Munat ja sokeri vatkataan; pesty, sulattu sekä hierottu voi ja vehnäjauhot lisätään. Kylmään, voideltuun ohukaispannuun levitetään ohuelti seosta, pinnalle ripotellaan sokeria ja kuorittua, hienonnettua mantelia. Pannu asetetaan uuniin, ja kun leivokset ovat paistetut vaalean ruskeiksi, otetaan ne pois ja pannaan kaulille jäähtymään.

_________________

OHUKAISLEIVOKSET nykykielellä

2 kananmunaa
1 dl sokeria
reilu 1 dl voisulaa
reilu 1 dl vehnäjauhoja
koristeluun sokeria ja hienonnettua mantelia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää voisula ja jauhot. Nosta teelusikallinen taikinaa kerallaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele pinnalle sokeria ja hienonnettua mantelia. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes keksien reunat saavat hieman väriä.

_________________

1 kommentti:

  1. Ohukaisleivoksia kyllä joutuu kokeilemaan, ovat oivallinen kevättalven herkku, jäätelöannoksiin ym.
    Kokeilin kanakeittoa, aivan ihanaa makuista.
    Kiitos sinulle erikoisen hauskoista ohjeista, joita täällä voi käydä lukemassa.
    Aurinkoisia talvipäiviä ja mukavia ruuanlaittohetkiä !

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?