tiistai 10. marraskuuta 2015

PAISTETUT PERUNAT


Edellispäivän keitetyt potut pääsevät pieneen sivuosaan vielä seuraavankin päivän ruokapöydässä. Ei tästä mitään järisyttävää makuelämystä kehity, mutta voi ja korppujauhot kuottuttavat perunasiivut rapeapintaisiksi ja tuovat vähän makuakin. Niinhän jo vanha kansa tiesi "kuka keitetyn paistaa, hän makean maistaa!"
__________________

PAISTETUT PERUNAT vuodelta 1909

1 ltr. keitettyjä perunoita
2 rkl. survottuja korppuja
2 tl. suolaa
1 tl. sokeria
3 rkl. voita tahi rasvaa

Keitetyt perunat kuoritaan, pyöritellään survotuissa korpuissa, suolassa ja sokerissa, jotka sekoitetaan yhteen ja senjälkeen perunat ruskeutetaan voissa tahi rasvassa. Perunat voi myöskin paistaa viipaleiksi leikattuina.

__________________

PAISTETUT PERUNAT nykykielellä

keitettyjä, kuorittuja perunoita
korppujauhoja
merisuolaa
mustapippuria
sokeria
voita paistamiseen

Viipaloi perunat, mausta korppujauhot suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Pyörittele perunaviipaleet korppujauhoissa, sulata voi pannulla ja paista perunoille kauniin ruskea pinta.

___________________




2 kommenttia:

  1. Rakas anoppini viljeli tätä sanontaa! Hän aina keitti hirvenlihaa ja paistoi sen sitten pannulla.

    VastaaPoista
  2. Siis: "Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa!"

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?