keskiviikko 5. lokakuuta 2016

KOOKOSKAKKU



Lämpö kun tekee voille ihmeitä; muuttaa rasvan kauniin ruskeaksi, pähkinän ja toffeen makuiseksi nektariksi.

Kakkuset nousevat uunissa ihan kiitettävästi, vaikkei taikinassa ole soodaa eikä leivinjauhetta. Valkuaisvaahdossa on juuri sopivasti ilmakuplia... Ja jälleen lämpö tulee apuun; ilma liikkuu lämmetessään, ja taikina nousee, kuin itsestään.

Kookos ja pähkinävoi on hyvä pari. Tumma suklaa vielä kolmanneksi pyöräksi, ja se on siinä; kahvipöydän kuningatar.


KOOKOSKAKKU

4 munaa
210 gr. sokeria
210 gr. voita, herotaan vaahdoksi
100 gr. hienonn. kookospähkinää
175 gr. vehnäjauhoja

Munankeltuaiset ja sokeri hierotaan vaahdoksi; pesty, hierottu voi, hienonnetut kookospähkinät ja vehnäjauhot lisätään; vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset sekoitetaan viimeiksi. Seos kaadetaan voideltuun, survotuilla korpuilla jauhotettuun vuokaan ja paistetaan tavallisessa uuninlämmössä.

________________________


KOOKOSKAKKU nykykielellä
=minikokoiset kookosleivokset

2 kananmunaa
100 g voita  (sulatettu ja miedolla lämmöllä ruskistettu =pähkinävoi)
100 g sokeria
50 g kookoshiutaleita
80 g vehnäjauhoja
10 minimuffinivuokaa
1 purkki yön yli jääkaapissa levännyttä kookoskermaa
juoksevaa luomuhunajaa
tummaa suklaata

Erottele keltuaiset valkuaisista, sulata voi ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes väri muuttuu kauniin ruskeaksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jäähtynyt pähkinävoi, kookoshiutaleet ja vehnäjauhot. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, ja kääntele varovasti taikinaan. Lusikoi taikina muotteihin ja paista 200℃ uunissa 20-25 minuuttia. Sulata suklaa. Kaavi paksu kookoskerman  kulhoon, vatkaa kuohkeaksi ja mausta hunajalla. koristele leivokset.

_________________________


1 kommentti:

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?