keskiviikko 8. elokuuta 2018

PERUNARIESKAT & TILLIKURKUT


"Perunarieskat, savulohi ja tillikurkut"... Onko kesäisempää huikopalaa olemassakaan?! Kun piknikmaisemaa vielä koristaa uljas heinäseiväsrivistö ja upea auringonlasku, on ainakin minun nostalgianälkäni tyydytetty.


TILLIKURKUT
kurkku
1 rkl merisuolaa
1 dl etikkaa
1/2 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
1/4 tl valkopippurijauhetta
1/2 dl silputtua tilliä ja persiljaa
Kuori kurkku ja vuole ohuiksi nauhamaisiksi viipaleiksi. Ripottele suola viipaleiden väliin ja itketä kurkkuja hetki. Kaada kertynyt neste pois ja sekoita kastike etikasta, sokerista ja valkopippurista. Maista, ja lisää halutessasi tilkka vettä. Ripottele yrtit kurkkuviipaleille, kaada kastike päälle ja sekoita. (Jos astiassa on kans, laita se päälle ja ravistele villisti kaikki sekaisin.)

PERUNARIESKAT
3 dl perunamuusia
1-2 luomumunaa
1 tl merisuolaa
3 dl ohrajauhoja

Sekoita perunasose, munat, suola ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Nostele taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, taputtele jauhotetuilla käsillä littaniksi rieskoiksi ja pistele pinta haarukalla. Paista 250°C uunissa kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?