keskiviikko 15. elokuuta 2018

VISPIPUURO & MUNAKOKKELI


Jos viime kesänä satoikin joka ikinen päivä, ei tänä vuonna ole tullut montaakaan pisaraa. Ei auta valittaa! Niin ihania piknik muistoja on trooppinen Suomi nyt muoistojen arkistoon loihtinut.

Kun ei ruoka helteellä maistu, on brunssi (= aamiaisen ja lounaan sekoitus) rannalla hyvä vaihtoehto. Pöytä ja tuolit vain rantaveteen, ja varpaat vilvoitukseen. Jääkaappikylmä vispipuuro ja sopivasti sulanut vaniljajäätelö on hellepäivän paras käynnistäjä.


Pääset mukaan brunssi-eväsretkelle TÄSTÄ LINKISTÄ.


VISPIPUURO
1 l vettä
5 dl marjoja
1-2 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
1 1/2 dl mannasuurimoita
ripaus suolaa

Survo marjat rikki, lisää vesi ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Siivilöi mehu talteen, lisää sokeri, suola ja mannasuurimot. Sekoita tasaiseksi ja hauduta miedolla lämmöllä toiset 10 minuuttia.

Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.


MUNAKOKKELI

2 luomu munaa
vajaa 1 dl maitoa
ripaus merisuolaa
1/2 dl ruohosipulisilppua
1 tl normaalisuolaista kotimaista voita

Riko munat kulhoon, riko munien rakenne, lisää maito, suola ja silputtu ruohosipuli. Sulata voi pannulla, kaada munaseos pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä Sekoita pohjia myöten (reunoilta keskellepäin) ja/tai ravistele pannua. (Älä ylipaista kuivaksi!)

"ANNA HILDA OIKEALLA"




2 kommenttia:

  1. Miksikö vispipuuroa tulee tehtyä niin harvoin, nytpä tein pistäydyin pihan mustaherukkapensaalla ja niin tuli kattilan verran vispipuuroa, on se hyvää.
    Noissa vanhoissa Anna Hildan valokuvissa on oma tunnelmansa, hienoja kuvia.

    VastaaPoista
  2. Hirvittävää yrittää lukea näitä kun on tuollanen tausta.

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?