perjantai 5. elokuuta 2011

AAMIAISRUOKA KEITETYSTÄ LIHASTA


Anna Hilda ei ole kommentoinut liha-aamiaista mitenkään, ja täytyy myöntää; aika sanattomaksi tämän tyyppinen aamuherätys saisi minutkin. Resepti kuulostaa erikoiselta, suorastaan omituiselta, eikä kuitenkaan yhtään kiinnostavalta. No, kiinnostavalta kyllä siinä mielessä, että ihmettelen makuyhdistelmää joka kerta kun luen sen läpi. Mutta maistiaisia en kyllä jää kaipaamaan.

Onkohan tämä ollut pikkutunneille venyneiden juhlien jälkeistä "dagen efter" aamiaista? Ainakin se on suolasta ja tuhtia...

____________________________________________


AAMIAISRUOKA KEITETYSTÄ LIHASTA vuodelta 1909

1/2 ltr. hionenn. lihaa
2 rkl. voita
1 silli tahi 2 suol. silakkaa
1-2 rkl. survottuja korppuja
2 dl. kermaa

Liha ruskeutetaan voissa, perattu, hienonnettu kala, survotut korput ja kerma listään ja seos saa kiehahtaa. Tarjotaan lämpimänä keitettyjen perunain kera.

____________________________________________

2 kommenttia:

  1. Hei, kiitos kiinnostavasta blogista, jonka löysin etsimällä kaalipiirakoita! Isoäitisi resepti näyttää juuri siltä, millaista nautin lapsena ja menee heti kokeiluun!

    Raskaan aamiaisreseptin salaisuus selviää, kun ajattelee, että aamiainen tarkoittaa ennen wanhaan sitä, mitä nykyään kutsutaan lounaaksi - jengi nousi kukonlaulun aikaan navetta yms. peltotöihin, ja tuli sitten aamupäivällä-puoliltapäivin syömään jotakin tukevaa. (Sana siirtyi myös kaupunkikäyttöön, 20-30-luvun kaupunkiromaaneissa virkamiehet käyvät aamiaistunnilla.)

    VastaaPoista
  2. Sugar Kane, kun sen sanoiksi puit, niin alkaa jo kuulostaa ihan asialliselta aamiaiselta...that makes sense !!! :)

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?