Nyt kaikki kotikokit matoja kaivamaan ja ongelle !
Kotimaisesta ahvenfilestä saa maksaa 35,90€/kg. Kokonaisia ahvenia ei ollut tarjolla ollenkaan, siksi tein tämän ohjeen siisteistä fileistä. Pienensin määriä melkoisesti heti kun älysin kysäistä fileiden hintaa. Loppujen lopuksi lähdin tiskiltä 220 g/7,90€ ahvensatsi korissani ja harkitsin saman tien onkivavan ostoa.
Kallista herkkua, mutta onneksi resepti teki ahvenista varsinaista juhlaruokaa. Tällä yhtälöllä ei voi epäonnistua: Yrtit+voi+arvokkaat ahvenet = vanhanajan kesägourmeeta.
MUHENNETUT AHVENET vuodelta 1909
2 kg. ahvenia
5 rkl. voita
4 rkl. vehnäjauhoja
1 1/2 rkl. suolaa
4 rkl. hienonn. persiljaa
4 rkl. hienonn. ruohosipulia
1 rkl. hienonn. dilliä
6 dl. vettä
Kalat suomustetaan, perataan ja huuhdotaan. Mäti huuhdotaan, suolataan ja pannaan kalaan takaisin. Kalat asetellaan voideltuun kasariin, kerroksittain, voita, vehnäjauhoja, suolaa, persiljaa, ruohosipulia ja dilliä pannaan kerroksien väliin. Vesi kaadetaan viimeksi päälle, ja kalat saavat hiljalleen kiehua noin 15-20 min. tiiviin kannen alla. Senjälkeen nostetaan ne vadille, ja kastike kaadetaan kalojen päälle.
_____________________________________________
MUHENNETUT AHVENET nykykielellä
220 g ahvenfileitä
2 rkl voita + ylimääräistä kattilan voiteluun
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 rkl suolaa
1/2 rkl jauhettua mustapippuria
4 rkl persiljasilppua
4 rkl ruohosipulisilppua
1 rkl tillisilppua
1 dl vettä
Voitele kattila, pinoa kalat kattilan pohjalle, ripottele väliin jauhoja, suolaa pippuria, tilliä, persiljaa ja ruohosipulia. Levitä voinokareita pinnalle ja kaada vesi kalojen päälle. Keitä ahvenmuhennosta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 miniuttia, nosta kalat tarjoilulautaselle ja kaada kastike päälle.
_________________________________________
Aivan ihanan tuntuinen ja helppo ahvenherkku! Kiitos ,Anna Hildan puolesta,että
VastaaPoistaOsasit ottaa juuri tämän kesäherkun esille! Kyllikki
harmi etten voi laittaa sulle ahvenia postissa !
VastaaPoista