sunnuntai 5. elokuuta 2012

SOKEROIDUT VIINIMARJATERTUT


Sata vuotta vanha niksinurkka esittelee tällä kertaa kuvankauniita kakunkoristeita.
Kuinka ilahduinkaan sokeroitujen viinimarjaterttujen ohjeesta... Huurteisen näköisten koristeiden väsääminen käy käden käänteessä, varsinainen kolmen H:n resepti ➸  Helppoa, herkullista ja hienostunutta !

SOKEROIDUT VIINIMARJATERTUT vuodelta 1909

1/2 ltr. viinimarjaterttuja
1 munanmvalkuainen
200 gr. hienoa sokeria

Viinimarjatertut huuhdotaan ja pyyhitään kuiviksi pyyhkeen välissä. Lautanen kostutetaan munanvalkaisella. Osa viinimarjatertuista pyöritetään ensin siinä ja sitten hienoimmassa lämmitytyissä sokerijauhoissa. Täten jatketaan kunnes kaikki marjat ovat sokeroidut. Marjat levitetään senjälkeen seulalle ja asetetaan lämpimään paikkaan kuivumaan.

__________________________________________

SOKEROIDUT VIINIMARJATERTUT nykykielellä

5 dl herukkaterttuja
1 munanvalkuainen
200 g hienoa sokeria

Huuhtele ja taputtele marjatertut kuiviksi. Vatkaa valkuaista hetki, kasta terttu kerrallaan munanvalkuaiseen ja pyörittele sitten sokerissa. Anna kuivaa huoneenlämmössä.

_________________________________________

6 kommenttia:

  1. Ihania! Näitä mä testaan kun teen seuraavan kerran kakkua. :)

    VastaaPoista
  2. Mitä ihanin taideteos, niin minnamainen

    VastaaPoista
  3. Joo, mä tykkäsin ideasta kans hurjasti. Nyt iski himo leipoa jotain mihin näitä voisi laittaa :)

    VastaaPoista
  4. Oi! Nämä sopisivat hienosti koristeeksi kakkuun! :-)

    VastaaPoista
  5. Tosi helpot ja näyttävät korostelut.......kivoja! Kyllikki

    VastaaPoista
  6. Kauan niiden tarvitsee kuivua?

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?