tiistai 15. tammikuuta 2013

SUKLAAKERMAHYYTELÖ


Vanhanajan reseptit kätkevät rivien väliin nostalgiaa ja ripauksen taikuutta, olen siitä takuuvarma. Tämäkin ohje on perin yksinkertainen, raaka-aineet tuikitavallisia eikä ulkonäkökään erityisemmin hivele silmää...silti tästä tuli koemaistajien suursuosikki silmänräpäyksessä, ensimmäisestä lusikallisesta lähtien.

Hämmästyttävän hyvä ja helppoakin helpompi jälkiruokaohje!
_______________________

SUKLAAKERMAHYYTELÖ vuodelta 1909

1/2 ltr. hyvää kermaa
1 rkl. sokeria
6 liivatelehteä
1 1/2 dl. kermaa
1/2 suklaakakkua

Kerma vispilöidään kovaksi vaahdoksi, ja sokeri sekoitetaan joukkoon. Huuhdotut liivatelehdet liuotetaan kuumassa kermassa (1 1/2 dl.); senjälkeen sulatetaan siinä raastimella hienonnettu suklaakakku. Liuos jäähdytetään vähän ja sekoitetaan vispilöiden kermavaahtoon. Hyytelö kaadetaan lasimaljaan hyytymään.

________________________

SUKLAAKERMAHYYTELÖ nykykielellä

6 liivatelehteä
1 1/2 dl kuumennuksen kestävää kermaa (esim. kuohukerma tai kevytkerma)
150 g tummaa taloussuklaata + ylimääräistä koristeluun
5 dl kuohukermaa
1 rkl hienoa sokeria

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia, kuumenna 1 1/2 dl kermaa kiehumispisteeseen, purista liiivatteesta vesi käsin pois ja sekoita kuumaan kermaan. Raasta suklaa liivatekerman sekaan ja siirrä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja yhdistä jäähtyneeseen liivatekermaan. Kaada hyytelö tarjoilumaljaan tai annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele raastetulla suklaalla juuri ennen tarjoamista.

9 kommenttia:

  1. Minusta jälkkärit näyttävät todella herkullisilta ja upeilta! Kyllä tässä silmä ihan lepää (ja varmasti kieli myös). :P

    VastaaPoista
  2. Ihanaa,herkullista....tahtoo lisää! Kyllikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllikki, eikun kermaa vatkaamaan, tämän helpommaksi ei herkkutehtailu voi tulla?!
      :)

      Poista
  3. Kiitos jälkiruokavinkistä, menee käyttöön heti huomenna illallisella ! Ja vaikka en ole aikaisemmin kommentoinut niin blogisi on hieno idea kokonaisuudessaan, kuvat syötävän herkullisia ja tarinat mielenkiintoa herättäviä ! Toivon että et lopeta ikinä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiitta !
      Ei ole mitään lopetusaikeita, harjotukset senkun jatkuu...
      :D

      Poista
  4. tätä pitää melkein testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmi, ehdottomasti !! Jos olet suklaan ystävä, voit tuplata tumman suklaan määrän, ja saat vahvamman makuisen hyytelön...

      Poista
  5. Tuli jostain syystä vähän jöötiä. Täytyy seuraavalla kerralla laittaa vähemän liivatetta.

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?