Isoäidinaikainen mehuhyytelö oli varmastikin lasimaljasta tarjoiltava venyvä, vähän kiisseliä paksumpi jälkiruoka. Minä sain oman inspiraationi Aasiasta; japanilaisista laihdutushyytelöistä ja thaimaalaisista jääkylmistä trooppisista välipalahyytelöistä. Molemmat ovat viiriäisenmunan kokoisia miniannoksia. Tein kuvan punaiset ja vihreät minihyytelöt mehulingolla valmistetuista hedelmä- ja vihannesmehuista. Hyytelöintiaineena käytin merilevästä valmistettua, agar-agar-tyylistä jauhetta (Thaimaalaista, käyttöohjeita myöten, heh.)
Niin tai näin; hyytelöön saa piilotettua kätevästi kivennäisaineet ja vitamiinit iänikuista mehua tai salaattiannosta houkuttelevampaan muotoon. Vaikkapa lapsille, hellepäivän herkuksi?
__________________
MEHUHYYTELÖ vuodelta 1909
8 dl. makeata marjamehua
4 dl. vettä
10 liivatelehteä
Huuhdotut liivatelehdet pannaan kylmään veteen 10 min:ksi, jotta hyytelö ei saisi liivatemakua. Sitten keitetään 4 dl. vettä, liivatelehdet sulatetaan siinä, liuos jäähdytetään hiukan ja siivilöidään, jolloin kirkas marjamehu hämmennetään sekaan. Hyytelö kaadetaan lasimaljaan hyytymään.
_________________
MEHUHYYTELÖ nykykielellä
1 liivatelehti (tai agar agaria pakkauksen ohjeen mukaan)
vettä
reilu desi marja- tai hedelmämehua, kookosvettä tai vihannesmehua
Liota liivate kylmässä vedessä, keitä tilkka vettä, puristele liivate "kuivaksi" ja sekoita kuumaan veteen. Yhdistä mehu ja liivateliemi, siivilöi tarjoiluastiaan tai pieniin silikoonisiin annosmuotteihin. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Tajoa jääkaappikylminä.
_________________
Kylläpä oli aikamoinen herkku! Pakko kokeilla! Kylli
VastaaPoistaSamat sanat,pakko kokeilla
PoistaEi toimiiii
PoistaSamat sanat,pakko kokeilla
VastaaPoistaNeea
Toivoisin lisää hyytelö ohjeita!!
VastaaPoistaTestaaan
VastaaPoistaMaukkaasta kannattaa tehdä
VastaaPoistanami!
VastaaPoista