"SAMA RESEPTI SOPII MUIKUILLEKIN" |
Hyvää tämä on monen muunkin mielestä. Sellaista aurinkoisen päivän iltapalaa. Jos tykkää.
ETIKKASILAKAT vuodelta 1909
paistettuja tuoreita silakoita
1/2 tl. sokeria
2 laakerinlehteä
1 tl. maustepippuriherneitä
etikkaa
Jäähtyneinä ladotaan kalat lasipurkkiin kerroksittain; mausteita pannaan kerroksien väliin ja etikkaa kaadetaan niin paljon päälle, että kalat peittyvät.
_______________________
ETIKKASILAKAT nykykielellä
paistettuja silakoita (tai muikkuja, ruisjauhoissa pyoriteltyjä,voissa tiristettyjä)
1 osa etikkaa
1 osa sokeria
2 osaa vettä
kokonaisia mustapippureita
2 laakerinlehteä
kiehauta liemiainekset niin että saat sokerin liukenemaan, anna jäähtyä ja kaada kalojen päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin yön yli, mieluiten kokonaisen vuorokauden. Tarjoa uusien pottujen ja voinokareen, tai tillimajoneesin kanssa.
_______________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?