Jäätelötäytteinen tuulihattu on kuuman kesän kepeä herkku. Itse tuulihatut voi paistaa valmiiksi etukäteen... Jäähtyneenä ne sitten täytetään jäätelöllä ja nostetaan hetkeksi pakastimeen. Tuoreet vadelmat lisätään juuri ennen tarjoamista.
Pääset mukaan eväsretkelle kosken kuohuihin, kun klikkaat tätä tekstiä.
TUULIHATUT
3 dl vettä
100 g normaalisuolaista kotimaista voita
2 1/2 dl luomu vehnäjauhoja
4 luomu munaa
Kuumenna vesi ja voi kiehuvaksi. Lisää jauhot ja sekoita reippaasti, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Anna taikinan jäähtyä, ennen kun lisäät munat. Lisää ne yksitellen ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Nosta taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (voit halutessasi käyttää pursotinpussia). Paista 200°C uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, etteivät tuulihatut lössähdä.
Halkaise ja täytä jäähtuneet tuulihatut jäätelöllä, nosta hetkeksi pakastimeen. Lisää tuoreet vadelmat juuri ennen tarjoamista.
"ANNA HILDA KESKELLÄ" |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?