keskiviikko 25. toukokuuta 2011

SUKLAAPUURO


Tämä vanhanajan suklaapuuro-ohje sai minut kyseliääksi. Minkäköhän takia on tehty markkinoille suklaamannaryynejä, kun tavallisen mannapuuron voi itse näin helposti maustaa mielensä mukaan?! Sitten mannapuuromietteet alkoivat rönsyillä; miksei puurosta voisi tehdä viimeisen päälle gourméta ja lisätä keittovaiheessa tummasuklaalastuja ja lorauksen kermaa. Valmiin puuron voisi koristella tuoreilla marjoilla...vadelmat olisivat kuin piste iin päälle. Miksei? Ensi kerralla!

____________________________________________

SULKAAPUURO vuodelta 1909

2 ltr. maitoa
2 1/2 rkl. kaakaojauhoja
2-2 1/2 dl. mannaryyniä
6 rkl. sokeria
1 tl. suolaa

Kun maito kiehahtaa, visppilöidään kaakaojauhot ja mannaryynit sekaan ja puuro saa kiehua 1/2 tuntia, sitte se maustetaan. Sitä on koko ajan hämmennettävä. Puuro kaadetaan vedellä valeltuun posliinivuokaan ja jäähdyttyä se siitä pois.

_____________________________________________

SUKLAAPUURO nykykielellä
=suklaamannapuuro

1 l maitoa
1 1/2 dl mannasuurimoita
3 rkl tummaa (vähintään 90%) kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa
3 rkl sokeria

Kiehauta maito, vatkaa kaakao ja mannasuurimot sekaan ja keitä puuroa miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja sokerilla, tarjoa kylmän maidon kanssa.
____________________________________________

3 kommenttia:

  1. Itse jätin suolan ja sokerit pois. Ainoastaan Oboy kaakaojauhetta :) Hyvää tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oboyssa 80% sokeria, 18% kaakaota, emulgointiainetta, suolaa ja aromiaineita

      Poista
  2. Olen laittanut puolet suklaajauheesta tummaa kaakaojauhetta ja toisen puolen Oboyta tai muuta vastaavaa. Hyvää tulee.

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?