sunnuntai 15. toukokuuta 2011

UUDET PERUNAT VOIKASTIKKEESSA



Perunoiden keittämiseen ei juuri neuvoja tarvita. Varsinkin uudet potut maistuvat taivaallisilta, keittotyylistä huolimatta. Sata vuotta vanha keittovinkki osui kuitenkin silmääni; siinä voi lisätään jo keitinveteen ja tavallisen tillin sijasta perunat höystääkin persilja. Kas kun en tätä ole itse, persiljan suurkuluttajana, aiemmin keksinyt. Persiljasta saa mukavaa vaihtelua ja raikkaan yrttimäisen vivahteen.

__________________________________________

UUDET PERUNAT VOIKASTIKKEESSA vuodelta 1909

1 1/2 ltr. uusia perunoita
1/2 ltr. vettä
4 rkl. voita
suolaa
2-3 rkl. hienonn. persiljaa

Perunat huuhdotaan, kaavitaan ja pannaan voin kera tulelle kiehuvassa, hiukan suolatussa vedessä. Ne keitetään hiljalleen pehmeiksi kannen alla. Hienonnettu persilja sirotellaan viimeksi perunain päälle.

____________________________________________

UUDET PERUNAT nykykielellä

uusia perunoita
vettä
ripaus merisuolaa
nokare voita
persiljanlehtisilppua

Pese perunat juuresharjalla. Mittaa vettä sen verran että perunat juuri ja juuri peittyvät, lisää veteen suola ja voi. Keitä perunat "al denteiksi" (=älä ylikeitä), kaada vesi pois ja ripottele persiljasilppu päälle juuri ennen tarjoamista.

___________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?