sunnuntai 25. elokuuta 2013

KANA JA RIISI


Tämä resepti vie sata vuotta vanhalla konstilla makumatkalle kaukomaille. Inkivääri, riisi ja höyrytetty kana ovat varmasti tuoneet mukavaa vaihtelua perunalle ja ruskealle kastikkeelle...
_____________________

KANA JA RIISI vuodelta 1909

2 nuorta kanaa
vettä
suolaa
6 valkopippurinhernettä
inkiväärinpalanen

kastike:
1 rkl. voita
2 rkl. vehnäjauhoja
6 dl. lientä
1 tl. sokeria
sitruunan mehua
2 munankeltuaista
1 dl. kermaa

Kanat puhdistetaan, senjälkeen ne keitetään pehmeiksi vähässä vedessä, joka maustetaan suolalla, valkopippurilla ja inkiväärillä. Voi ja vehnäjauhot käristetään, siiviläity liemi kaadetaan sekaan, ja kastike saa kiehua 10 min. Se maustetaan vatkatuilla munankeltuisilla ja kermalla. Ennenkun kanat leikellään vadille poistetaan niistä nahka. Ne tarjotaan höyryssä keitettyjen riisiryynien kera. Kastike kaadetaan vadille lihan päälle, joka koristetaan viimeisi sitruunan viipaleilla.

_____________________

KANA JA RIISI nykykielellä

2 maustamatonta broilerin rintafileetä (tai 200 g maustamattomia suikaleita)
vettä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
suolaa
kokonaisia valkopippureita

kastike:
loraus rypsiöljyä
ripaus vehnäjauhoja
kanan siivilöity keitinliemi
sokeria
suolaa
sitruunanmehua
2 dl (ruoka)kermaa

Laita kana kattilaan, lisää vettä niin paljon että pohja peittyy. Kuori ja leikkaa inkivääri siivuiksi. Heitä kattilaan inkivääriviipaleet ja valkopippurit, höyrytä kana kannen alla kypsäksi. Siivilöi keitinliemi.

Kuumenna öljy pannulla, ripottele pannulle jauhoja, sekoita ja anna jauhojen imeä kaikki öljy itseensä. Lisää keitinliemi ja vatkaa kastike tasaiseksi. Mausta kastike sokerilla, suolalla ja sitruunamehulla.

____________________________







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?