maanantai 25. huhtikuuta 2016

MANNARYYNIVANUKAS

"MANNAPUUROA JA MANSIKKAA, JUURI OIKEENLAISTA KEMIAA!"
Anna Hilda on antanut mannaryynivanukkaalle täyden kympin. Sovelsin kaapista löytyneillä  "korvikkeilla"; maito muuttui kookosmaidoksi, rusinat kookoslastuiksi ja voi kookosöljyksi.
Nykykielinen versio sopii siis myös maidottomaan ruokavalioon.

"MUNAT OVAT HYVIN VATKATTAVAT JA PUUROSEOS MUUTENKIN HYVIN SEKOITETTAVA"
Kyppi irtoaa minultakin. Mannaryynivanukashan on salonkikelpoinen jälkiruokaherkku!
______________________

MANNARYYNIVANUKAS vuodelta 1909

1 1/2ltr. maitoa
2 1/2 dl. mannaryyniä
3 rkl. voita
1-2 rkl. sokeria
1/2 dl. mantelia
1 dl. rusinoita tahi korintteja
1:n sitruunan kuori
3 munaa

Ryynit huuhdotaan kuumassa vedessä, keitetään maidossa pehmeiksi, voi sekoitetaan joukkoon ja puuro kaadetaan jäähtymään. Sokeri, kuorittu, hienonnettu manteli, peratut ja huuhdotut rusinat, raastettu sitruunan keltainen kuoren osa ja vatkatut muna lisätään seokseen, joka kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan uunissa. Tarjotaan mehukastikkeen kera.

_____________________

MANNARYYNIVANUKAS nykykielellä
=kookos-mannavanukas

5 dl kookosmaitoa
vajaa 1 dl mannaryynejä
1 luomumuna
1 rkl kookosrasvaa (luomu)
1 luomusitruunan hienoksiraastettu kuori
1 rkl sokeria

lisäksi mehukastiketta, mansikkasurvosta tai marjakiisseliä sekä kookoslastuja

Kiehauta kookosmaito, lisää mannaryynit ja hauduta 10 minuuttia. (Lisää tilkka vettä jos puuro vaikuttaa "tönköltä"). Anna puuron jäähtyä hetki, lisää muna, kookosrasva, sitruunankuoriraaste ja sokeri, sekoita hyvin (ks.isoäidin haalistunut lisäohje sivun kulmassa.)

Paista 200℃ uunissa 20-30 minuuttia, tarjoa mehukastikkeen, tai marjakiisselin kanssa. Koristele kookoslastuilla.

______________________


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?