tiistai 30. toukokuuta 2017

PAISTETTU JUUSTO


Tämähän on leipäjuustoa! Narskuu ihanasti hampaissa, on täyteläinen, mutta mieto ja sopii loistavasti kerman, sokerin ja kanelin kaveriksi! Vanhanajan gourmeeta!!!!!!

ISOÄIDIN PAISTETTU MAALAISJUUSTO MAKEANA VERSIONA = LEIPÄJUUSTO.
Mutta, hei, JOS maalaisjuuston ruskistaa pannulla, eikä maustakaan makeaksi... Niin tämähän on  HALLOUMIA! Ensi kerralla lisään juustomassaan tai suolaveteen minttua, ja teen maalaisjuuston vuohen täysmaidosta. Ajatella, että meillä Suomessakin on hallittu halloumin valmistus, ja nyt sata vuotta myöhemmin väki ostaa marketeista kreikkalaista perinnejuustoa kalliiseen kilohintaan. Mahtaa kreikkalaisia mummoja naurattaa!

ISOÄIDIN PAISTETTU MAALAISJUUSTO SUOLAISENA VERSIONA = HALLOUMI. 

PAISTETTU JUUSTO vuodelta 1909

pääsiäis- tahi maalaisjuustoa
2 rkl. voita
1-2 tl. sokeria
1/2 tl. suolaa
1 tl. hienonn. kaneelia
1 1/2 dl. kermaa

Tähteeksi jääneitä juustonviipaleita ruskeutetaan voissa kummaltakin puolen, mausteet ripotellaan päälle, kerma lisätään ja saa kiehahtaa. Tarjotaan kuumana.


PAISTETTU JUUSTO nykykielellä
= leipäjuusto,
= kotimainen paistettu halloumi

Leikkaa omatekemä maalaisjuusto (ohje edellisessä postauksessa) suupalankokoisiksi tikuiksi. Kuumenna paistinpannu, lisää pieni nokare normaalisuolaista voita ja ruskista juustopaloja molemmilta puolilta. Tarjoa huoneenlämpöisenä. Jos haluat makean version, kaada luomu kuohukermaa juustojen sekaan ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Anna kerman "ryöpsähtää" kuumalla pannulla, nosta sivuun ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

___________________
1 kommentti:

  1. Ihania kuvia, erityisesti tuo alin :)
    kukkiiko siellä jo omenakin?
    Tiitu

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?