YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
sunnuntai 20. maaliskuuta 2011
KURKKUSALAATTI
Kurkkusalaatti on hölskykurkkujen lähisukulainen, niin samantapaiselta ohje kuulostaa, ja yhtä raikkaalta. Tulee väkisinkin kesä mieleen; savukalaa, uusia pottuja ja kurkkusalaattia, yöttömät yöt ja laineiden liplatus...noh, vielä tovi menee ennen kun tämän talven valkeus vaihtuu valkeiksi öiksi, tässä tulee vain pientä esimakua.
___________________________________________
KURKKUSALAATTI vuodelta 1909
keskikokoinen kurkku
1 rkl suolaa
1 1/2 dl etikkaa
1-2 tl. sokeria
1/4 tl. hienonn. valkopippuria
1 rkl. hienonn. dilliä ja persiljaa
Kurkku kuoritaan latvasta varteen päin ja leikataan ohuiksi viipaleiksi. Suola ripotellaan viipaleiden väliin, jotka jätetään suoloineen mehustumaan. Kurkun neste kaadetaan pois, etikka mausteiden kera kaadetaan päälle ja pinnalle ripotellaan hienonnettu dilli ja persilja.
___________________________________________
KURKKUSALAATTI nykykielellä
1 kurkku
1 rkl merisuolaa
1 dl hunaja-omenaviinietikkaa (Rajamäen)
2 rkl sokeria
1/4 tl jauhettua valkopippuria
1 rkl tillisilppua
1 rkl persiljasilppua
Kuori kurkku ja leikka vihannestenkuorijalla pitkiksi ohuiksi siivuiksi. Ripottele suola kurkkusiivujen väliin, jätä itkemään 20 minuutiksi. Sekoita etikasta, sokerista ja valkopippurista kastike, puristele kurkkuja hellästi ja kaada irronnut neste pois. Valuta etikkakastike kurkkujen päälle ja möyhi kahdella lusikalla pohjia myöten niin että kastike leviää tasaisesti. Nosta tarjoiluastiaan ja ripottele koristeeksi tilli- persiljasilppua.
_____________________________________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?