YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
sunnuntai 5. kesäkuuta 2011
RAPARPERIKEITTO
Raparperi on mitä mainiointa anti-aging ruokaa! Ei ehkä goji marjan veroista ravintoarvoiltaan, mutta tämä kotimainen piristepötkilö vie herkuttelijan silmänräpäyksessä lapsuuden kesätunnelmaan. Jo yksi lusikallinen raparperikeittoa onnistuu hävittämään ajanlaskusta kymmeniä vuosia.
Varsinainen superfood !?
_______________________________________________
RAPARPERIKEITTO vuodelta 1909
3/4 kg. tuoreita tahi 8 dl. säilykeraparperia
2 1/2 ltr. vettä
3 dl. sokeria
2-3 rkl. perunajauhoja
Tuore raparperi huuhdotaan, kuoritaan ja leikataan palasiksi ja pannaan vedessä kiehumaan, kunnes mehu on niistä kylliksi kiehunut ja sitte ne siivilöidään liemestä pois. Keitto maustetaan sokerilla, suurustetaan perunajauhoilla, jtka ovat sekoitettuina tilkkaseen kylmää vettä, ja saa kiehahtaa. Raparperin voi myöskin jättää keittoon. Tarjotaan kylmänä kermavaandon kera.
_______________________________________________
RAPARPERIKEITTO nykykielellä
1 l vettä
1 dl sokeria
4 dl kuorittuja ja pilkottuja raparperinpaloja
1/2 dl kylmää vettä
2-3 rkl perunajauhoja
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
ripaus sokeria ja kanelia
Kiehauta vesi, ripottele sokeri sekaan. Keitä raparperin paloja kunnes ne pehmenevät ja hajoavat. Sekoita perunajauhot kylmään veteen, lorota suurus keittoon samalla hämmentäen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja kanelilla. Tarjoa raparperikeitto jäähtyneenä kanelikerman kanssa.
_________________________________________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
oj det var gott. Men här samma på svenska från året 1907.
VastaaPoistaRabarberkräm
3/4 l. färsk eller konserverad rabarber.
1/2 l. kokande vatten.
1 1/2 kopp krossocker
2 msk potatismjöl
Rabarbern sköljes och skäres i små bitar utan att skalas, blott trådarna borttagas. Den lägges tillika med sockret i kokande vatten att kokas mjuk och afredes utan mycken rörning med potatismjölet, utrördt i litet vatten. Får ett kort uppkok och hälles upp att kallna. (Husmoderns Kokbok)
Elin Alvinas dotterdotter
Ja se tarjoiltiin kanelilla maustetun kermavaahdon kera.
Hej, Elin Alvinas dotterdotter, det låter bra även på svenska !
Poista;D