YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
keskiviikko 20. heinäkuuta 2011
PAINETTU KAKKU
Painettu kakku on ollut Anna Hildan makuun; reseptin kulmasta löytyy arvosana 10+.
Tässä leivonnaisessa ei ole voita säästelty. Vahva kahvi on kakun juju, se antaa rasvaiselle täytteelle ryhdikkään luonteen, eikä lopputulos ole ollenkaan hassumpi...päinvastoin, jälkimaku on varsin hienostunut. Melko tuhtia ja tiivistä tavaraa tämä kuitenkin on.
______________________________________________
PAINETTU KAKKU vuodelta 1909
sokerikakku:
6 munaa
6 rkl. sokeria
5 rkl. vehnäjauhoja
3 rkl. perunajauhoja
2 pisaraa karvasmanteliöljyä tahi vaniljaa
Munankeltuaiset ja sokeri vatkataan vaahdoksi, karvasmanteliöljy tahi vaniljaa sekä jauhot lisätään ja viimeksi sekoitetaan varovasti joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset. Seos kaadetaan voideltuun ja sirvotuilla korpuilla jauhotettuun vuokaan ja paistetaan tavallisessa uuninlämmössä.
täyte:
100 gr. voita, hierotaan vaahdoksi
100 gr. sokeria
1 munankeltuainen
1/2 dl. väkevää kahvia
Hyvää, pestyä voita vatkataan vaahdoksi sokerin kera, munankeltuainen lisätään, ja jäähtynyt kahvi vaivataan seokseen vähitellen. Sokerikakku halaistaan kolmeen osaan. Nämä asetetaan päällekkäin, yllämainittua seosta levitetään kunkin osan väliin, nämä asetetaan päällekkäin, ja kakku pannaan painon alle muutamaksi tunniksi.
___________________________________________
PAINETTU KAKKU nykykielellä
pohja:
3 kananmunaa
3 rkl sokeria
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl perunajauhoja
1 vetsenkärjellinen vaniljansiemeniä (halaistusta vaniljatangosta)
täyte:
100 g voita
100 g sokeria
1 kananmunankeltuainen
1/2 dl espressoa
lisäksi tarvitset irtopohjavuoan, voita vuoan voiteluun, korppujauhoja vuoan jauhottamiseen ja tomusokeria kakun koristeluun
Tee pohja:
Erottele keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi tahnaksi, lisää jauhot ja vanilja. Voitele ja jauhota kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on keskeltäkin kypsä (kokeile puutikulla).
Tee täyte:
Vatkaa voista ja sokerista kuohkea tahna, lisää keltuainen ja jäähtynyt espresso.
Kokoa kakku:
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, levitä täyte väliin ja kokoa kakku irtopohjavuokaan, aseta teelautanen päällimmäiseksi, ja sen päälle paino (esim. hillopurkki). Anna kakun tekeytyä 2 tuntia ennen tarjoamista. Nosta painettu kakku tarjoilualustalle ja siivilöi päälle tomusokeria.
____________________________________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Eksyin onnekseni tänään blogiisi ja tästä lähtien eksyn useasti. Ihania reseptejä joita on kokeiltava.
VastaaPoistaPainettu kakku oli ensimmäinen jonka tein. Todella herkullista.