YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
tiistai 5. heinäkuuta 2011
SOKERIKAKKU
Sokerikakku on se oikea kesäkakku! Väliin mansikoita ja kermavaahtoa, ja pelkkä ajatuskin tästä makuelämyksestä saa jo veden kielelle. Sata vuotta vanhan reseptin niukka jauhomäärä ja erikseen vatkatut munanvalkuaiset tekevät taikinasta kuohkean, ja ostoslistasta voi jälleen unohtaa leivinjauheen kokonaan.
Anna Hildalta irtosi sokerikakulle arvosana 10.
Minä lisäsin poutapilven keveän kakkupohjan väliin tuoreita mansikoita ja vastavatkattua kermaa, ja arvosanaan vielä plussankin.
Hyviä kakkukekkereitä ja ihanaa mansikkakesää kaikille !
_____________________________________________
SOKERIKAKKU vuodelta 1909
6 munaa
6 rkl. sokeria
5 rkl.vehnäjauhoja
3 rkl. perunajauhoja
2 pisaraa karvasmanteliöljyä tahi vaniljaa
Munankeltuaiset ja sokeri vatkataan vaahdolsi, karvasmanteliöljy tahi vaniljaa sekä jauhot lisätään, ja viimeksi sekoitetaan varovasti joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuilla vaahdotettuun vuokaan ja oaistetaan tavallisessa uuninlämmössä.
_____________________________________________
SOKERIKAKKU nykykielellä
6 kananmunaa
6 rkl sokeria
5 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 raapaisu halkaistusta vaniljatangosta
lisäksi tarvitset irtopohjavuoan, voita vuoan voiteluun, korppujauhoja vuoan jauhottamiseen, mansikkamehua valmiin kakkupohjan kostuttamiseen, sekä mansikoita ja kermavaahtoa kakun täytteiksi
Erottele munankeltuaiset valkuaisista, vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi tahnaksi, lisää jauhot ja raaputa sekaan veitsenkärjellinen vaniljan siemeniä. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on keskeltäkin kypsä (kokeile puutikulla). Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, kostuta mansikkamehulla ja levitä väliin mansikoita ja kermavaahtoa.
____________________________________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?