maanantai 25. heinäkuuta 2011

PAISTETUT TOMAATIT


Tomaatin paneeraus murustetuilla vanhoilla leivänkannikoilla ja käyttäminen pannulla muuttaa vihanneksen lämpimäksi lisukkeeksi. Vanhanajan ruokaväki osoittaa jälleen kerran kekseliäisyytensä. Yltäkylläisyyteen puettu tomaatti onkin ihan maukasta, vaikkei nykyajan karppaajasukupolvi varmaankaan näe ohjeessa kuin kielletyt hiilarit (korppujauhot) ja kalorit (voi).

___________________________________________


PAISTETUT TOMAATIT vuodelta 1909

1/2 kg. tomaattia
1 muna
1 dl. survottuja korppuja
1 tl. suolaa
voita paistamiseen

Tomaatit huuhdotaan, leikellään viipaleiksi, jotka kastetaan vatkattuun munaan ja sitte korppujauhoihin, mihin suolakin on sekoitettu. Viipaleet paistetaan ruiskeutetussa voissa kummaltakin puolen.

________________________________________________

PAISTETUT TOMAATIT nykykielellä

2 tomaattia
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 tl merisuolaa
voita paistamiseen

Leikkaa tomaatit siivuksi, vatkaa munan rakenne sekaisin. Sulata voi pannulla ja sekoita suola korppujauhoihin. Kasta tomaattisiivu kerrallaan vatkattuun munaan ja kääntele sen jälkeen korppujauhoissa. Paista kuparin ruskeiksi molemmilta puolilta.

_________________________________________________

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi sinulla.

    Paistetut tomaatit ovat varmasti hyviä. Tuli mieleen, että voisihan näitäkin hieman terveellisempaan tyyliin tehdä, esim. itse todennäköisesti valmistaisin korppujauhon kotona kokojyvävehnäleivästä (teen yleensäkin näin, kun paneeraan jotakin) ja paistaisin tomaatit kasvisöljyssä voin sijaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anna, niin sullakin, kävin kurkkaamassa Garam masalaa, ja sieltä löytyi paljon uutta kokeiltavaa !

    Ja just näin, hyvä idea !!!

    VastaaPoista
  3. Ei karppaajat voita pelkää, mutta viljat on pahasta.

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?