YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
perjantai 25. marraskuuta 2011
SUKLAALEIVÄT
Anna Hilda on antanut suklaaleiville 10 pistettä.
Vähällä vaivalla, niukoista raaka-aineista valmistuu näyttäviä katseiden kerääjiä kahvipöytään.
Kympin arvoinen resepti, tosiaan. Suklaasuukkoja !
___________________________________________
SUKLAALEIVÄT vuodelta 1909
6 munanvalkuaista
12 rkl. sokeria
1 1/2 rkl. hienonn. suklaata
Munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vatkaamista vielä noin 15 min. Sitten seulotaan hienompia sokerijauhoja ja hienonn. suklaata varovasti ja vähitellen sekaan. Lusikalla pannaan voidellulle ja perunajauhoilla jauhotetulle pellille pieniä, korkaita kakkuja, tahi painetaan paperitötterön läpi eri muotoisia leivoksia, jotka kuivataan heikossa uuninoämmössä.
__________________________________________
SUKLAALEIVÄT nykykielellä
=SUKLAAMARENKI
3 munanvalkuaista
pari tippaa sitruunamehua
1 dl hienoa sokeria
1/2 dl tomusokeria
50 g tummaa suklaata
Vatkaa valkuaiset, sitruunamehu ja puolet sokereista kovaksi vaahdoksi, lisää sitten loputkin sokerit. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa, kääntele marengin sekaan.
Nosta kahden ruokalusikan avulla marenkikasoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista suklaaleipiä 100 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Käännä uuni nollille, mutta jätä marengit vielä hetkeksi jälkilämpöön.
___________________________________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkullisen näköisiä! Kummalla ohjeella sinä valmistit nuo kuvassa olevat?
VastaaPoistaHooPee, tein sillä uudella versiolla, kun mielestäni suklaa näyttää sulaneena sievemmältä marengin seassa, ja kananmunan maku peittyy mukavasti "ällömakeaan" sokeriin, mutta tumma suklaa pehmittää makean just sopivasti.....
VastaaPoistaOlipa mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Todellakin kiinnittää huomion, täytyykin joskus kokeilla itsekin. Täysi kymppi leipojan taidoille!
VastaaPoistaKiitos Petrus, kannattaa kokeilla, helppo homma ! : )
VastaaPoistaErikoisia herkkuja löytyy kirjastasi...Kiitti vaan sokerileipuri. IT
VastaaPoistaAnonyymi/IT, lisää on luvassa, pysy linjoilla, ja "my pleasure" !
VastaaPoista:)