tiistai 1. tammikuuta 2013

PERUNAOHUKKAAT


Tätä osuvampaa ohjetta ei vanhasta kirjasta voisi juuri tälle päivälle löytyä. Perunaohukkaat ovat kuin räätälöity herkku meille, kenen tinanvaluu venyi pikkutunneille saakka ja ketkä eivät oikein tiedä olisiko iltapalan, aamupalan vai brunchin aika. Alkuperäisen ohjeen "tarjotaan puolukkahillon kera"-kommentin vaidan suosiolla "tarjotaan rapeaksi paistetun pekonin kera"-vinkiksi.

Herkullista Uutta Vuotta !
___________________________

PERUNAOHUKKAAT vuodelta 1909

5-6 perunaa
1/2 ltr, maitoa
2 dl. vehnäjauhoja
suolaa
voita paistamiseen

Perunat kuoritaan, huuhdotaan ja hienonnetaan raastimella. Raastetut perunat, vehnäjauhot ja suolaa sekoitataan maitoon, joka jätetään silleen tunniksi, Ohukaispannu kuumennetaans sivellään voilla, ja siinä paistetaan taikinasta ohukkaita. Tarjotaan puolukkahillon kera.

__________________________

PERUNAOHUKKAAT nykykielellä
=vanhanajan rösti

3  kiinteää perunaa
2 1/2 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoja
merisuolaa
voita
Kuori ja raasta perunat suikaleiksi. Vatkaa jauhot maidon sekaan, lisää perunaraaste ja mausta suolalla. Jätä röstitaikina tekeytymään tunniksi. Sulata nokare voita pannulla ja paista ohukastaikinaa ruokalusikallinen kerrallaan, molemmilta puolilta rapeaksi ja kauniin ruskeaksi.

___________________________

3 kommenttia:

  1. Oikein maistuvaa Uutta Vuotta!
    Vesi jo herahti kielelle tätä ihanuutta ajatellessa . Onpa sopiva tapa aloittaa uusi vuosi ja tämän kanssa kylmä Singha suoraan matkalaukusta , aah.

    VastaaPoista
  2. Tuula, Singha + 100-v. vanha rösti = uudenvuoden nirvana ;)

    VastaaPoista
  3. Olipa taas hauska uusi tuttavuus.Varmasti kokeilun arvoinen herkku! Kyllikki

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?