keskiviikko 20. helmikuuta 2013

HIILILLÄ PAISTETUT SILAKAT


Anna Hilda on antanut hiilloksella halstratuille silakoille täyden kympin. Ja vaikkeivät silakat edelleenkään kuulu suurimpiin herkkuihini, kosiskeli halsterista nouseva aromikas höyrykiehkura  aistejani, ja maistelin näitä silakoita hymyssäsuin.

Silakkaresepti on listattu kirjassa "aamiais- ja voileipäruoat" osioon, mikä syvensi hymyäni entisestään...


HIILILLÄ PAISTETUT SILAKAT vuodelta 1909

Tuoreet silakat perataan, suolataan hienolla suolalla ja saavat olla suolattuina muutaman tunnin. Senjälkeen ne paistetaan halsterilla kummaltakin puolen tasaisella hiilloksella. Jos suolaisia silakoita paistetaan halsterilla, liotetaan ne ensin vedessä.
__________________________

HIILILLÄ PAISTETUT SILAKAT nykykielellä
silakoita
merisuolaa (esim. Maldon)
Suolaa peratut silakat, anna tekeytyä muutama tunti ennen hiilloksella paistamista. Lado kalat halsteriin ja kypsennä molemmilta puolilta ruskean täplikkäiksi.
__________________________

1 kommentti:

  1. Nyt vasta löysin tän siun blogis..etsin maksalootan ohjetta kuuklesta ja tää "isoäidin reseptillä" kuulosti tosi hyvältä. Meinaan sitä maksalootaa kokeilla tehhä.

    En oo viel jaksana selata kokonaa tätä blogia..siispä kysynkin, löytyykö tuosta vanhasta kirjasta ns. pula-ajan ohjeita? Esim. Kermavaahdon korviketta tai muita ohjeita. Ne ovat hauskoja, ja passaavat viel tänäkii päivänä.

    Onnea opiskeluusi, toivottavasti jaksat kirjoitella tännekkin uusvanhoja reseptejä!

    -taikis

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?