lauantai 25. toukokuuta 2013

SIENIPYÖRYKÄT


Tähän ei paljon saatesanoja tarvita. Ei ole mikään yllätys että sienistä ja lihapullista saa maistuvan yhdistelmän...itselläni oli vielä viime kesän suppilovahveroita pakkasessa, käytin ne tähän ja muokkasin nykykielisen version sen mukaan. Sitten kun metsästä saa tuoreita sieniä, pitää ne ensin ryöpätä.  Suppipovahveroille ja kantarelleille riittää pannulla käyttäminen.

__________________________

SIENIPYÖRYKÄT vuodelta 1909

3 dl. jauhettuja kiehautett. sieniä
1 dl. jauhettua paistett. lihaa
1 dl. survottuja korppuja
1 dl. kermaa
1 rkl. voita
1/4 sipulia
1 muna
suolaa
hienonn. valkopippuria
voita paistamiseen

Kuorittu sipuli hienonnetaan ja ruskeutetaan voissa. Kaikki yllämainitut ainekset sekoitetaan yhteen. Seoksesta muodostetaan kahdella lusikalla pyöryköitä, jotka paistetaan voissa paksussa pannussa.

Tarjotaan keitettyjen perunain kanssa.

__________________

SIENIPYÖRYKÄT nykykielellä

1 sipuli
1 rkl voita
2 dl sulatettuja ja valutettuja pakastesuppilovahveroita
400 g kananpojan jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl kevytkermaa
1 kananmuna
ripaus suolaa
valkopippuria myllystä
voita tai rypsiöljyä paistamiseen

Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi pannulla, kuullota sipuli, lisää sienet ja anna nesteen haihtua, siirrä sivuun. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile lihapullataikinasta pyöryköitä kahden ruokalusikan avulla ja paista voissa kauniin ruskeiksi ja läpikypsiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?