sunnuntai 5. toukokuuta 2013

MAISSIKIISELI


Anna Hilda on antanut maissikiiselille täyden kympin. Ja onhan tämä vanhanajan jacky-makupala hyvää. Marjahillon sijasta kerrosjälkiruoan voisi rakentaa maissikiisselipohjan päälle kaadetusta raparperikiisselistä...tai vaikkapa vauvojen mangososeesta...tai lemon curd tahnasta...tai...MAISSIKIISELI vuodelta 1909

7 1/2 d.l maitoa
1 dl. sokeria
(vaniljaa)
1 dl. maissijauhoja
1 muna

Maito (6 dl.), sokeri ja vanilja kiehautetaan ja suurustetaan jäljellä olevalla maitoon sekoitetulla maissijauhoilla. Kiisseli saa kiehua muutaman min., jonka jälkeen vatkattu muna sekoitetaan joukkoon. Jälkiruoka kaadetaan maljaan, ja jäähtyneenä koristellaan se marjahillolla.

_____________________

MAISSIKIISELI nykykielellä
=maitokiisseli
=vaniljavanukas

1 l maitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 dl maissijauhoja (tai perunajauhoja)
(1 kananmuna, ei välttämätön)

Kuumenna 8 dl maitoa, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kiehumispisteeseen. Poista vanilja, sekoita maissijauhot 2 dl huoneenlämpöistä maitoa ja kaada kuuman maidon sekaan. Keitä kiisseliä muutaman minuutti (joa käytät perunajauhoja, älä keitä, anna kiisselin vain pulpahtaa kerran), nosta kattila liedeltä, (riko munan rakenne ja sekoita kiisseliin). Kaada kiisseli tarjoiluastiaan, nosta jäähtyneenä jääkaappiin ja tarjoa kylmänä. Koristele marjahillolla juuri ennen tarjoamista.

_____________________2 kommenttia:

  1. kiitos vinkistä! täytyypi ehdottomasti kokeilla tätä tuolle yksivuotiaalle jugurtin sijasta! toimiiko mielestäsi pienemmällä sokerimäärällä?

    VastaaPoista
  2. Hei Kerttu, kyllä varmasti toimii, suolaa ja sokeria voi aina vähentää, varsinkin noin pikkuisen kanssa, yksivuotiashan vasta opettelee omaa makuasteikkoaan...ja varsinkin jos laitat päälle hillo- tai vaikka PILTTI-mangokerroksen...

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?