sunnuntai 5. tammikuuta 2014

SUUTARINLOHI


En voi oikein pröystäillä tällä ohjeella. Minä nimittäin olin se henkilö, kuka ei ole koskaan oppinut tykästymään silleihin tai silakoihin...ehkäpä sen vuoksi ostin tälläkin kertaa ulkomuistista ihan väärän kalan. Piti ostaa suolaista silakkaa, mutta tulin kotiin kevytsuolatun sillin kanssa. Nykykielissä ohjeessa ei siis ole kirjoitusvirhettä, pelkästään ajatusvirhe kirjoittajan päässä...

"Suutarin sillilohi À la Minna" järjesti kyllä yhden iloisen yllätyksenkin...no, ei nyt sentään niin että "olipas herkullista, tästä tuleekin suosikkiherkkuni", mutta etikka oli liottanut punasipulirenkaista väriä liemeen ja muuttanut sipulirenkaat kauniin pinkeiksi...jos ei muuta, niin tästä ohjeesta saa ainakin SILMÄNRUOKAA !
_________________

SUUTARINLOHI vuodelta 1909

8 suolaista silakkaa
1/4 sipulia
1/4 tl. hienonn. maustepippuria
etikkaa

Silakat liotetaan, perataan, nahka, pää, selkäruoto ja pyrstö poistetaan. Kalat halaistaan, ladotaan asetille, hienonnettua sipulia ja pippuria ripotellaan kaloille ja etikkaa kaadetaan päälle.

_________________

SUUTARINLOHI-silli nykykielellä

4 kevytsuolattuja sillifileitä
1/2 punasipuli
1/2 tl jauhettua maustepippuria
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1 tl sokeria

Silppua sipuli hienoksi tai leikkaa ohuen ohuiksi renkaiksi. Laita kalat tarjoiluastiaan, levitä sipuli ja maustepippuri fileiden päälle, sekoita etikkaa, sokeria ja vettä niin kauan että sokeri liukenee. Kaada etikkaliemi kalojen päälle ja anna maustua yön yli.

_________________
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?