YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
lauantai 25. huhtikuuta 2015
TONNIKALATAHNA KROATIALAISEN ISOÄIDIN RESEPTILLÄ
Tässä tulee toinen kroatialaisen isoäidin ohje suomalaiseen wappupöytään. Resptin juju piilee sitruunalla maustetuissa sardiineissa ja paahdetuissa manteleisssa. Oikeaoppisesti tahnan kuuluisi olla sileää (morttelissa tai monitoimikoneessa tasaiseksi "ajettua"), mutta meidän lomakodin keittiössä oli käytössä vain leikkuulauta ja veitsi... Silppusin tahnan ainekset niin pieneksi kuin viitsin... Siksi lopputulos on vähän rakeisen näköinen... Mutta hyvää siitä tuli!
KROATIALAISEN ISOÄIDIN TONNIKALATAHNA
kourallinen kokonaisia mahteleita
1/2 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl persuljasilppua
100 g öljyyn säilöttyä tonnikalaa
5 sitruunaan ja öljyyn säilöttyä anjovista
1-2 rkl huoneenlämpöistä voita
1/2- 1 dl majoneesia
merisuolaa
mustapippuria myllystä
Paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla, kunnes pinta on kauttaaltaan kauniin ruskea. Purista sitruunan mehu, kuori ja silppua valkosipuli ja revi persilja. Laita kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon, majoneesia ja voita ensin niukasti, pikkuhiljaa lisäten, kunnes saat sopivan paksuisen tahnan.
maista ja mausta suolalla ja pippurilla ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihana sarja Kroatilais herkkuja :-)
VastaaPoistaSaman tyypinen tahna tein turskasta, niin kuin meilläpain useasti tehdään. Oletko jo nähnyt (tai maistunut;))?
http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2015/03/baccala-in-bianco-istrian-resepti.html
Hei Sanja A. kiitos viestistä. Ihana blogi sulla!!!! Turska on jäänyt mulle aika vieraaksi... mutta innostuin ohjeestasi, pitää varmaankin kokeilla!!! Hauskaa Wappua ja ☀ista kevättä!
PoistaMoi!
VastaaPoistaIhan mahtavaa että jaksat herätellä perinneruokia henkiin! Löysimme blogistasi todella maukkaan reseptin maksalaatikolle jota pääsimme itsekin kokeilemaan: http://bonfireappetit.nordlane.com/2015/04/rusinoilla-vai-ilman.html
Terveisin Simo ja muu Bonfire Appétit -poppoo
Moikka Simo&Bonfire Apetit jengi, kiitos, teillä on kanssa ideaa blogittelussa! Happy bonfire-cooking ja wallattoman hauskaa wappua teille kaikille!
Poista