lauantai 25. huhtikuuta 2015

TONNIKALATAHNA KROATIALAISEN ISOÄIDIN RESEPTILLÄ


Tässä tulee toinen kroatialaisen isoäidin ohje suomalaiseen wappupöytään. Resptin juju piilee sitruunalla maustetuissa sardiineissa ja paahdetuissa manteleisssa. Oikeaoppisesti tahnan kuuluisi olla sileää (morttelissa tai monitoimikoneessa tasaiseksi "ajettua"), mutta meidän lomakodin keittiössä oli käytössä vain leikkuulauta ja veitsi... Silppusin tahnan ainekset niin pieneksi kuin viitsin... Siksi lopputulos on vähän rakeisen näköinen... Mutta hyvää siitä tuli!


KROATIALAISEN ISOÄIDIN TONNIKALATAHNA

kourallinen kokonaisia mahteleita
1/2 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl persuljasilppua
100 g öljyyn säilöttyä tonnikalaa
5 sitruunaan ja öljyyn säilöttyä anjovista
1-2 rkl huoneenlämpöistä voita
1/2- 1 dl majoneesia
merisuolaa
mustapippuria myllystä

Paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla, kunnes pinta on kauttaaltaan kauniin ruskea. Purista sitruunan mehu, kuori ja silppua valkosipuli ja revi persilja. Laita kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon, majoneesia ja voita ensin niukasti, pikkuhiljaa lisäten, kunnes saat sopivan paksuisen tahnan.

maista ja mausta suolalla ja pippurilla ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

4 kommenttia:

  1. Ihana sarja Kroatilais herkkuja :-)
    Saman tyypinen tahna tein turskasta, niin kuin meilläpain useasti tehdään. Oletko jo nähnyt (tai maistunut;))?

    http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2015/03/baccala-in-bianco-istrian-resepti.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanja A. kiitos viestistä. Ihana blogi sulla!!!! Turska on jäänyt mulle aika vieraaksi... mutta innostuin ohjeestasi, pitää varmaankin kokeilla!!! Hauskaa Wappua ja ☀ista kevättä!

      Poista
  2. Moi!
    Ihan mahtavaa että jaksat herätellä perinneruokia henkiin! Löysimme blogistasi todella maukkaan reseptin maksalaatikolle jota pääsimme itsekin kokeilemaan: http://bonfireappetit.nordlane.com/2015/04/rusinoilla-vai-ilman.html

    Terveisin Simo ja muu Bonfire Appétit -poppoo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Simo&Bonfire Apetit jengi, kiitos, teillä on kanssa ideaa blogittelussa! Happy bonfire-cooking ja wallattoman hauskaa wappua teille kaikille!

      Poista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?