keskiviikko 5. elokuuta 2015

LIHA- JA PERUNAPAISTOS


Liha- ja perunapaistos on kananmunalla kokoon kyhätty pyttipannupaistos. Nyt ajattelet, että hahaaa, onhan siellä anjovistakin... yäk! Mutta lientä on vain sen verran, että se antaa paistokselle täyteläisen  suolaisuuden, samaan tyyliin kuin Caesar-salaattikastikkeessakin. Jämäpottujen ja -lihan uusi elämä uunipaistoksena on ihan kokeilemisen arvoinen idea, mökillä vaikka, kun kaikki herkut on jo syöty!
______________

LIHA- JA PERUNAPAISTOS vuodelta 1909

1 ltr. keitettyjä perunoita
3 rkl. voita tahi rasvaa
1 sipuli
1 ltr. keitett. tahi paistett. lihaa
2 munaa
1/2 ltr. maitoa, suolaa, hienonn. valkopippuria
1 rkl. anshovislientä
1 rkl. survottuja korppuja

Kuorittu, hienonnettu sipuli ja voi tahi rasva käristetään; hienonnettu liha lisätään ja ruskeutetaan, sekä sekoitetaan kuutioiksi leikeltyjen perunain joukkoon; seos kaadetaan voideltuun vuokaan. Munat ja maito vispilöidään, mausteet ja anshovisliemi lisätään, ja seos kaadetaan lihan ja perunain päälle. Survotut korput ripotellaan pinnalle ja paistos pannaan uuniin paistumaan kauniin ruskeaksi.

_________________

LIHA- JA PERUNAPAISTOS nykykielellä

1 sipuli
nokare voita
250 g keitettyjä perunoita
250 g kypsennettyä ja suolalla+pippurilla maustettua lihaa
2 kananmunaa
5 dl maitoa
1 rkl anjovislientä
merisuolaa
jauhettua valkopippuria
korppujauhoja

Kuori ja silppua sipuli, voitele uunivuoka ja kuutioi perunat sekä liha. Sulata voi pannulla ja kuullota sipulisilppua, lisää sitten perunat ja liha. Paista hetki ja kaada uunivuokaan. Vatkaa maito, munat ja anjovisliemi sekaisin, mausta (suolalla) ja pippurilla. Kaada munamaito uunivuokaan ja ripottele korppujauhot pinnalle. Paista 175℃ puolesta tunnista tuntiin, kunnes munamaito hyytyy.

________________Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?