perjantai 29. tammikuuta 2016

"VALOHOITOA JA SILMÄNRUOKAA"

ENSIN OLI MESSINKI, SITTEN VALKOINEN POHJAMAALI... SEURAAVAKSI; HOPEANHARMAA  HELMIÄISSÄVY, SITTEN VÄHÄN TUMMEMPI VERSIO... MUTTEI SEKÄÄN OLE "SE OIKEA"...
Terveisiä isoäidin pikkuriikkisestä koekeittiöstä. Entiset halogenispotit saivat tilalleen Espanjasta, kirpputorilta, hankitun kristallikruunun. Ei mikään normi keittiön lamppu... Mutta eihän tämä mikään normikeittiö ole muutenkaan?!

Kristallikruunussa on neljä valopesää, ja keittiössä himmennyskytkin. Valovoimaa tästä lampusta ei puutu, mutta onneksi kynttilänhämyn aikaan kristallinkin voi himmentää hifistely-modelle. Keittiö on ruokailunurkkauksen jatke, lamppu näkyy siis olohuoneen puolelle, ja keittiön kattolamppua voi ihastella myös suuren ruokapöydän äärestä... Kristallikruunu ei ensimmäisenä tule mieleen minimalistisen keittokomeron valonlähteenä, mutta luo pieneen tilaan mukavasti isoäidinaikaista tunnelmaa. Ajattelin, että kun kerran vietän suurimman osan ajastani keittiössä, saa sisustus tarjota vähän silmänruokaa. Siinä tämä lamppu on onnistunut, vielä kun saisi metalliosan värisävyn kohdalleen.

Alusta alkaen oli selvää, että messinginsävyinen metalliosa on maalattava. Kuvittelin, että rosterinharmaa olisi helppo rasti... Pohjustusmaali oli valkoista, sen kuivumista odotellessa vakuutuin, että valkoinen muuttaa lampun liian romanttiseksi. Ensimmäinen hopeanharmaa toi mieleeni avaruusrobotin, joten sillekin oli keksittävä jotain... Ostin mattamustaa maalia, sekoitin sitä hopeanharmaaseen ja yritin luoda sopivan rosterimaisen sävyn. Muttei se vieläkään ole hyvä. Mitä SINÄ sanoisit? Mikä sävy mielestäsi sopisi tähän pieneen, harmaan ja rosterin sävyttämään keittiöön?

"KENENKÖHÄN KATOSSA TÄMÄ ON AIKAISEMMIN LOISTANUT? JA MITÄ KAIKKEA NÄHNYTKÄÄN!"7 kommenttia:

 1. Hieno keittiön lamppu.
  Harmaa on paras, hopeanharmaa tai tummanharmaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä miekii kannatan hopeanharmaata . Kyllikki

  VastaaPoista
 3. IHANA, kertakaikkiaan tuo keittiön lamppu! WAU!

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis kristallikruunu! Ei taida mun mielipide painaa tässä, kun mun mielestä toi messinki on paras ;D Siis jos ei ajatella keittiön värimaailmaa. Valkoinen ei lamppuun kyllä sovi, mutta keittiön värityksen puolesta metallin sävyt ovat parhaat.

  VastaaPoista
 5. Hei. Mitäs pitäisit mustasta? olisiko se makuusi liian dramaattinen. Näkyy välitilakin olevan tummaa/mustaa laattaa(va sekoittaako valot väriä) Itse tykkään mustan tuomasta kontrastista joka toisinaan tuo esille ympäristöään hyvin. Kiitos muuten mielenkiintoisesta blogistasi. Terkuin Cosinezz.

  VastaaPoista
 6. Hei. Minä ehdotan mustaa väriä. Voisi sopia hyvinkin kun välitilassakin näkyy olevan mustaa/tummaa laattaa. ( vai muuttaako valo väriä kuvassa) Dramaattinen musta toisinaan tuo esille ympäristöään hienosti. Kiitos muuten mielenkiintoisesta blogista.

  VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?