sunnuntai 7. joulukuuta 2014

ITSENÄISYYDEN KUNNIAKSI


Suunnittelin itsenäisyyspäivän illallista jo parissa aiemmassa postauksessa; muistatko: maa-artisokkakeitto ja lohikääryleet?

Kävin metsässä keräilemässä pöytäkoristeita kun Isänmaan lauha talvi järjesti iloisen yllätyksen. Löysin ketunleipiä, joulukuussa! Yrttiöljy sai käenkaalista uutta raikasta potkua ja lohikääryleet koristeikseen vihreät sydämet, tylsän tillin sijasta.


Alkupalaksi oli Maalahden limpun (valmistettu aina vuodesta 1906) päälle levitettyä tuorejuustoa, ketunleipäpestoa ja kylmäsavulohta.


Jälkiruoaksi vanilja-maitokiisseliä ja kuusenkerkkäsiirappia.Pääruoaksi Anna Hildan koekeittiö valmisti katajanmarjoilla maustettua poronkäristystä, puikulamuusia  ja kotikeittoista puolukkasurvosta. (Hävisivät pöydästä niin nopeasti, etten kuvaa ehtinyt edes napsata).

Ja kun käväsin isoäidin kultareunainen kahvikuppi kädessäni blogissa, ajattelin että lukijalaskuri on seonnut kokonaan; linnanjuhlien aikana meni miljoonan kävijän rajapyykki rikki! Kiitos rakkaat lukijat! Onnea upea 97-vuotias Isänmaa! Anna Hildan koekeittiö kilistelee ja kiittää ♡


4 kommenttia:

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?