YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
keskiviikko 25. tammikuuta 2012
SILLIKÄÄRYLEET
Täytyy myöntää, etten ymmärrä isoäidin makumieltymyksiä näiden sillien, anjovisten ja lipeäkalojen osalta alkuunsakaan.
Kuitenkin; jos toinen on tykännyt jostain yli asteikon, niin siitä lankeaa väistämättä lapsenlapsellekin maistamisvelvollisuus. Se on nyt kuvatodistein toteutettu. Jos ketä kiinnostaa; en edelleenkään kokenut mitään herätystä, silli vaan ei ole minun juttu...
Anna Hildalta sillikääryleohje on saanut arvosanan 10+, tyttären tyttäreltä vaivaiset 4---.
_________________________________________________
SILLIKÄÄRYLEET vuodelta 1909
3 silliä
1 tl. sinappia
1 sipuli
1/4 hienonn. maustepippuria
1 1/2 dl. eitikkaa
1/2 tl. sokeria
10 maustepippurihernettä
Silli liotetaan, perataan, ja ruodot poistetaan. Pippuri ja raastettu sipuli sekoitetaan sinappiin, ja tätä seosta levitetään kunkin sillin sisäpuolelle; se kääritään kääryksi, joka pistetään kiinni pienellä vispilänvarvulla tahi neilikoilla. Kääryleet ladotaan purkkiin, etikka kaadetaan päälle, maustetaan sokerilla ja maustepippuriherneillä. Kolmen neljän päivän kuluttua ovat kääryleet valmiit ja ne tarjotaan silloin viipaleiksi leikattuina asetilla.
________________________________________________
SILLIKÄÄRYLEET nykykielellä
3 tuoretta silliä (jos et saa, käytä suolasilliä)
1 punasipuli
1 tl Dijon sinappia
1/4 tl mustapippuria myllystä
kokonaisia kuivattuja neilikoita
1 1/2 dl etikkaa
1/2 tl sokeria
10 kokonaista maustepippuria
Jos käytät tuoretta silliä, perkaa kala, leikkaa fileiksi ja huuhtele vedessä. Jos käytät suolasilliä, liota liika suolan maku pois "väljässä" vedessä. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita kulhossa sinappi, sipuli ja pippuri, ja levitä seosta jokaisen sillifileen sisäpuolelle. Kääri fileet rullalle ja sulje kääryleet kokonaisilla neilikoilla.
Lado sillikääryleet lasipurkkiin, ripottele päälle sokeri sekä maustepippurit ja kaada etikka sekaan. Sulje purkin kansi ja nosta jääkaappiin neljäksi päiväksi. (Jos käytät suolasilliä, maustumiseen tarvitsee varata vain pari päivää, koska suola on jo kypsyttänyt kalan.)
_________________________________________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mutta teit kuitenkin!b Pisteet siitä:)
VastaaPoista:D
PoistaEi kai sillä niin väliä vaikka et syökään silliä kun osaat ottaa siitä näin kauniita taidekuvia !
VastaaPoistaSeuraavaa reseptiä innokkaasti odotellen........
:D))
VastaaPoistaHieno vanha haarukka ! Todella upea kaiverrus, niitä nykyisin harva taitaa.
VastaaPoistaKomea on pikkuhaarukka tosiaan ja.erittäin hyvä myös kuva siitä! Pidä talella! Ei nuo sillirullatkaan huonoja ole....Anonyymi 2
VastaaPoistaKiitos molemmat anonyymit, niin onkin hieno haarukka, se on oikeasti ollut Anna Hildan! Ja saattaapi olla että just tällä haarukalla isoäiti on aikoinaan syönyt näitä niin rakastamiaan sillikääryleitä...tallessa pidetään, suurimpana aarteena !!! :)
VastaaPoista