keskiviikko 1. helmikuuta 2012

PUOLUKKALUMI


Yksinkertainen ohje, näyttävä lopputulos ja riittoisa jälkiruoka. Isoäidin aikaan on osattu venyttää penniä. On lohdittu lähes olemattomista aineksista arjen luksusta suurellekin porukalle, ja nautiskeltu ison pöydän ääressä niin kuin mistään ei olisi ollut pula.

Kuka ei uskalla syödä raakaa kananmunaa, voi vatkata valkuaiset kovaksi vaahdoksi, levittää puolukkalumen leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paistaa sen rapeaksi marengiksi (100 astetta / puolisentoista tuntia).
___________________________________________

PUOLUKKALUMI vuodelta 1909

1 1/2 dl. puolukkahilloa
(sokeria)
3 munanvalkuaista

Vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset sekoitetaan puolukkahilloon, seos vatkataan valkoiseksi vaahdoksi ja kaahdetaan lasimaljaan.

___________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?