YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
sunnuntai 25. maaliskuuta 2012
PERUNA- JA OMENAMUHENNOS
Peruna- ja omenamuhennos on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas yhdistelmä hedelmäisen hapanta ja kermaisen pehmeää. Vaikka muhennos onkin melko mitäänsanomattoman näköinen, on se ihan salonkikelpoinen lihan lisäke. Sopisi vaikka pääsiäislampaan kanssa samaan pöytään.
_______________________________________________
PERUNA- JA OMENAMUHENNOS vuodelta 1909
3/4 ltr. perunoita
vettä
2-3 hapanta omenaa
1 dl. vettä
1/2 dl. kermaa
1 rkl. voita
1/2 tl. suolaa
Perunat kuoritaan, huuhdotaan ja leikataan ieniksi kuutioiksi, jotka keitetään puolipehmeiksi. Vesi kaadetaan pois, ja uutta vettä lisätään sijaan 1 dl. Kuoritut paloitellut omenat, kerma, voi ja suola lisätän, ja muhennos saa hiljalleen kiehua, kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä. Tarjotaan liharuokien kanssa.
_________________________________________________
PERUNA- JA OMENAMUHENNOS nykykielellä
3 isoa perunaa
2 Granny Smith- omenaa
1 dl vettä
1/2 dl kermaa (tai ruokakermaa)
1 rkl voita
1/2 tl merisuolaa
Kuori perunat ja omenat, ja poista omenoista siemenkodat. Kuutio perunat ja omenat saman kokoisiksi, höyrytä perunat puolipehmeiksi. Kiehauta vesi, kerma, voi ja suola ja kaada omenat ja perunat liemen sekaan. Keitä muhennosta miedolla lämmöllä kunnes perunat pehmenevät ja neste imeytyy muhennokseen. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.
_________________________________________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta. Helppo ja hiukan erikoinen. Täytyypä kokeilla!
VastaaPoistaHooPee, joo, eikö, suorastaan omituiselta, mutta jotenkin siinä vaan ne yksinkertaiset palat loksahtaa kummallisella tavalla paikoilleen...
VastaaPoistaKokeilin tätä sunnuntaina, ja oli muuten hyvää (ja helppo valmistaa)! Paistoin (kasvissyöjä kun olen) sinappisessa soossissa marinoimaani tofua oheen ja toimi. Tänään vedin rippeet kylmänä ruisleivän päällä aamupalaksi ja toimi muuten hyvin kylmänäkin! Kirpakka omena toi mukavaa keväisyyttä tähän.
VastaaPoistaKati, kiitos tofumarinadi-vinkistä !!!!
VastaaPoistaJa kommentista :)
Olipa erikoinen yhdistelmä! Kokeilen pääsiäislisukkeeksi,kun tuo valmistuukin niin helpolla.Kiitos vinkistä AH:n tyttärentytär.
VastaaPoistaHyvää pääsiäistä Sinulle! IKT
Anonyymi/IKT,
Poistaerikoinen on, mutta aika hyvällä tavalla, vai mitä?
Sopisi varmasti lampaalle tai muullekin lihalle kaveriksi...
Herkullista pääsiäistä Sinulle myös !
☺