sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

ANSHOVISPAISTOS


Anshovispaistos on Anna Hildan aikainen versio Janssonin kiusauksesta. Runsaampi sellainen, jopa niin runsas, että vaikka puolitin munien ja kerman määrän, tuli munamassaa silti 2/3 koko paistoksesta. J-kiusauksen perunat on vahnassa ohjeessa vaihtuneet kananmuniin...Kuka tykkää Janssonin kiusauksesta, tykkää varmasti tästäkin paistoksesta. (Ja sama kääntäen).


ANSHOVISPAISTOS vuodelta 1909

10 anshovista
1 rkl. voita
1/2 sipulia
2 munaa
2 dl. kermaa
1 rkl. survottuja korppuja

Voideltuun, tulenkestävään vuokaa ladotaan puhdistetut anshovispuoliskot, ja lisäksi pannaan hienonnettu, voissa ruskeutettu sipuli. Munat ja kerma vatkataan, kaadetaan anshovisten päälle, viimeksi sirotellaan survotut korput, ja paistos pannaan lämpimään uuniin hyytymään.

_______________________

ANSHOVISPAISTOS nykykielellä

100 g rasia anjovisfileitä
2 rkl voita
1 salottisipuli
1 kananmuna (mieluiten luomu)
1 dl kuohukermaa (ruokakermakin käy)
1 rkl korppujauhoja

Voitele uunivuoka, kuori ja silppua sipuli. Sulata loput voista pannulla, kuullota sipulisilppu ja valuta anjovisfileet. Vatkaa munat ja kerma sekaisin, lado kalafileet uunivuoan pohjalle, levitä sipulisilppu päälle ja kaada muna-kermaseos kanneksi. Ripottele korppujauhot viimeiseksi ja paista 170℃ uunissa neljästäkymmenestä minuutista tuntiin, kunnes pinta on kauniin ruskea ja munakerma hyytynyt.

_______________________

1 kommentti:

  1. Ihana resepti! Olen saanut oman janssoninkiusausreseptini mummultani. :)

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?