maanantai 5. syyskuuta 2016

KEITTÄMÄTÖN PUOLUKKAHILLOKE


Keittämätön puolukkahilloke on yksinkertaista; sokerilla höystettyä puolukkaurvosta. Vanhassa ohjeessa puolukoita ei rikottu ollenkaan, minäkin jätin puolet silmänruoaksi. Loput survoin hellästi, niin että sain sokerin mukavasti imeytymään.

Niin hyvää, niin hyvää!
Sopii jälkiruoaksi: pannacotan makupariksi, piirakan täytteeksi tai sellaisenaan nautittavaksi. Tai sitten poronkäristyksen piristykseksi, tai lihapullien kruunuksi, tai...



Ja mikä parasta; tätä herkkua voi kuka tahansa käydä hakemassa metsästä, ilmaiseksi.
______________________

KEITTÄMÄTÖN PUOLUKKAHILLOKE vuodelta 1909

5 ltr. perattuja puolukoita
2 ltr. sokeria

Puolukat huuhdotaan ja sekoitetaan sokerin kera 1 1/2 tuntia.

______________________

KEITTÄMÄTÖN PUOLUKKAHILLOKE nykykielellä

5 dl perattuja puolukoita
2 dl taloussokeria

Huuhtele puolukat ja laita lasipurkkiin. Kaada sokeri päälle, murskaa osa puolukoista haarukalla, sulje kansi ja kääntele purkkia niin että sokeri ja marjat sekoittuvat tasaisesti. Säilytä jääkaapissa.

_____________________

2 kommenttia:

  1. Eiköhän puolukat survoudu jos niitä alkuperäisen ohjeen mukaisesti sekoittaa puolitoista tuntia ;)

    VastaaPoista
  2. Heh, Viiriäinen, puolentoista tunnin herkeämätön sekoittaminen saattaa rikkoa muutaman marjan ;D

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?