Keittämätön puolukkahilloke on yksinkertaista; sokerilla höystettyä puolukkaurvosta. Vanhassa ohjeessa puolukoita ei rikottu ollenkaan, minäkin jätin puolet silmänruoaksi. Loput survoin hellästi, niin että sain sokerin mukavasti imeytymään.
Niin hyvää, niin hyvää!
Sopii jälkiruoaksi: pannacotan makupariksi, piirakan täytteeksi tai sellaisenaan nautittavaksi. Tai sitten poronkäristyksen piristykseksi, tai lihapullien kruunuksi, tai...
Ja mikä parasta; tätä herkkua voi kuka tahansa käydä hakemassa metsästä, ilmaiseksi.
______________________
KEITTÄMÄTÖN PUOLUKKAHILLOKE vuodelta 1909
5 ltr. perattuja puolukoita
2 ltr. sokeria
Puolukat huuhdotaan ja sekoitetaan sokerin kera 1 1/2 tuntia.
______________________
KEITTÄMÄTÖN PUOLUKKAHILLOKE nykykielellä
5 dl perattuja puolukoita
2 dl taloussokeria
Huuhtele puolukat ja laita lasipurkkiin. Kaada sokeri päälle, murskaa osa puolukoista haarukalla, sulje kansi ja kääntele purkkia niin että sokeri ja marjat sekoittuvat tasaisesti. Säilytä jääkaapissa.
_____________________
Eiköhän puolukat survoudu jos niitä alkuperäisen ohjeen mukaisesti sekoittaa puolitoista tuntia ;)
VastaaPoistaHeh, Viiriäinen, puolentoista tunnin herkeämätön sekoittaminen saattaa rikkoa muutaman marjan ;D
VastaaPoista