sunnuntai 25. syyskuuta 2016

LASTUT


Keksiruuvit kuulostivat hauskoilta, mutta tästä taikinasta tulikin kissankieliä. Koostumus oli sen verran löysää, että lusikoin taikinan pakastepussiin, leikkasin kulman auki ja pursotin pellille  eri pituisia tankoja. Yritin vääntää tekeleitä uunilämpiminä kierteiksi, muttei siitä oikein tullut mitään. Maistuvathan nämä suorinakin. Varsinkin jäätelöllä maustettuun vahvaan kahviin dipattuina.
_________________

LASTUT vuodelta 1909

3 munaa
sokeria (munien paino)
vehnäjauhoja (vajaa munien paino)

Munat ja sokeri sekoitetaan, jauhot lisätään ja  seoksesta levitetään voidellulle pellille ohuita, pitkiä kakkuja, jotka heti paistumisen jälkeen kierretään ruuvin muotoon ja annetaan jäähtyä.

_________________

LASTUT nykykielellä

53 g kananmunaa (1 muna)
26 g sokeria
30 g vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina pakastepussiin, leikkaa kulma auki ja pursota leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 200℃ uunissa 3-5  minuuttia.

________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?