perjantai 30. syyskuuta 2016

PAISTETTU SELLERI


"JOUTAVAA" on Anna Hilda kirjoittanut paistettu selleri- ohjeen kulmaan.


Tämän reseptin suhteen ei siis ollut kovin suuria odotuksia...


Mutta nyt olen isoäidin kanssa eri mieltä. Minulle nämä kyllä maistuivat. Aromikas selleri, rapea korppujauhokuorrutus ja ruskistuneen voin täyteläinen umami... Raikas ja täyteläinen samalla puraisulla. ei ollenkaan JOUTAVAA.


Upouusi piknikkori oli kuvauspäivänä käytössä ensimmäistä kertaa. Keittiövälineiden nettikauppias lähetti sen Anna Hildan koekeittiölle 6-vuotis syntymäpäivälahjaksi. KIITOS kitchentime.fi


Korin mukana tuli muovipäiset aterimet ja valkoiset lautaset. Vaihdoin ne, tietysti; Anna Hildan vanhoihin Arabia-posliineihin ja antiikkikaupan uushopeisiin. Jos oikein siristää silmiä, saattaa nähdä kaiverruksetkin, AH. Eihän niitä nyt voinut jättää ostamatta!


___________________

PAISTETTU SELLERI vuodelta 1909

3-4 selleriä
vettä
suolaa
1 muna
1 dl. survottuja korppuja
voita paistamiseen

Sellerit kuoritaan, huuhdotaan puhtaiksi ja keitetään pehmeiksi suolatussa vedessä. Ne leikataan viipaleiksi, jotka kastetaan vatkattuun munaan ja survottuihin korppuihin ja ruskeutetaan voissa kummaltakin puolen.

____________________

PAISTETTU SELLERI nykykielellä

300 g mukulaselleriä
merisuolaa
luomukananmuna
korppujauhoja
luomuvoita pannulla paistamiseen (tai rypsiöljyä uppopaistamiseen)

Kuori selleri ja keitä al denteksi kevyesti suolatussa vedessä. Pilko sellerit tikuiksi, riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Kasta sellerinpalat vatkattuun munaan, pyörittele korppujauhoissa ja paista voissa pannulla. (Tai uppopaista rypsiöljyssä).

___________________Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?