Isoäidin hillotuista appelsiininkuorista saa halloween juhlien tyylikkäimmät kakkukoristeet?!
Tummanpuhuva suklaa ja raikas appelsiini on "match made in heaven"; kuin luodut toisilleen. Jos vielä keitinliemeen lorauttaisi Cointreau-likööriä, kelpaisi näitä kuppikakkuja tarjota fiinimmissäkin kekkereissä.
____________________
HILLOTUT APPELSIININKUORET vuodelta 1909
Appelsiininkuoria
vettä
sokeriliuos:
1 kg. sokeria
4 dl. vettä
Kuoret liotetaan viikon ajan kylmässä vedessä, jota on muutettava joka päivä. Ne keitetään senjälkeen runsaassa vedessä pehmeiksi 1s-2 tuntia ja nostetaan valumaan. Joka kilolle keitettyjä appelsiinin kuoria otetaan 1 kg. sokeria ja 4 dl. vettä, joka keitetään paksuksi liuokseksi. Siinä liuoksessa keitetään appelsiininkuoret, kunnes näyttävät läpikuultavilta ja kunnes liemi on kiehunut kokoon. Näitä käytetään leivoksien mausteena ja kakkujen koristuksena.
___________________
HILLOTUT APPELSIININKUORET nykykielellä
2 luomu appelsiinia
sokerisiirappi:
1 dl sokeria
2 dl vettä
Vuole appelsiineista kuoret pitkiksi lastuiksi. Fileoi valkoinen osa varovasti pois, leikkaa lastut 5 mm paksuisiksi nauhoiksi. Kuumenna 2 dl vettä kiehumispisteeseen, lisää kuorinauhat ja keitä 10 minuuttia, tai kunnes kuoret pehmenevät. Valuta vesi pois.
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehumispisteeseen ja sekoita niin kauan, että sokeri liukenee veteen. Lisää kuoret ja keitä vielä ainakin 10 minuuttia, kunnes kuoret näyttävät kiiltäväpintaisilta ja läpikuultavilta. Nouki kuoret siirapista, levitä lautaselle ja anna kuivua huoneenlämmössä pari tuntia. Kierittele ennen käyttöä sokerissa.
___________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?