Jos pyttipannu on äijäruokaa, niin tämä isoäidin peruna- ja tomaattilaatikko on astetta naisellisempi vaihtoehto jämäpotuille. Kesäisen maun laatikko saa itsekasvatetuista (tai puutarhalta noukituista), auringon kypsyttämistä tomaateista ja oman kasvimaan yrteistä (ruukkubasilikakin ajaa asian).
Mitäpä tähän muuta lisäämään... Niin, no; ehkä vähän raikasta salaattia ja päivän kalasaalis tai mehevä pihvi, grillikuumana.
PERUNA- JA TOMAATTILAATIKKO vuodelta 1909
1 ltr. keitettyjä perunoita
2-3 tomaattia
suolaa
3 rkl. survottuja korppuja
3 rkl. voita
Keitetyt, kuoritut perunat leikataan viipaleiksi, jotka asetetaan tomaattiviipaleiden kanssa kerroksittain voideltuun vuokaan. Suolaa ripotellaan kerroksien väliin, survotut korput ripotellaan pinnalle voipalasia pannaan päälle ja laatikko pannaan uuniin paistumaan. Tarjotaan liharuokien kera tahi erikseen.
______________________
PERUNA- JA TOMAATTILAATIKKO nykykielellä
edellispäivältä jääneitä keitettyjä perunoita
auringonkypsyttämiä tomaatteja
tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, timjamia)
merisuolaa
korppujauhoja
luomuvoita
Kuori perunat ja leikkaa tomaattien kanssa tasapaksuiksi viipaleiksi. Lado uunivuokaan tomaattia ja perunaa kerroksittain, ripottele yrttiseosta väliin. Peitä pinta korppujauhoilla ja laita pari voinokaretta päälle. Paista 200℃ uunissa 15-20 minuuttia.
____________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?